Bruynzeel Vloeren en Parket is failliet | RetailDetail

Bruynzeel Vloeren en Parket is failliet

Bruynzeel Vloeren en Parket is failliet

Bruynzeel Vloeren en Parket heeft de boeken moeten neerleggen. Momenteel wordt er nog gezocht naar een mogelijke doorstart van de elf showrooms. In De Volkskrant zegt de curator alvast dat er interesse is. 

Omzet laatste vijf jaar gehalveerd

De laatste jaren werden de verliezen bij Bruynzeel Vloeren en Parket gedragen door Bauwerk AG. Dat Zwitserse moederbedrijf wil nu echter niet meer opdraaien voor de verliezen, waardoor Bruynzeel dus failliet is moeten gaan. Volgens de curator zouden de Zwitsers nog miljoenen tegoed hebben van Bruynzeel Vloeren en Parket. In de laatste vijf jaar zou de omzet van Bruynzeel Vloeren en Parket gehalveerd zijn.

 

Het faillissement heeft geen effect op Bruynzeel Keukens of andere onderdelen van het voormalige Bruynzeelconcern. Bruynzeel Vloeren en Parket was sinds 2000 in handen van het Zwitserse bedrijf Bauwerk AG.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Auping misleidde consument rond diervriendelijke dons

07/02/2018

Volgens de Nederlandse Reclame Code Commissie heeft beddenfabrikant Auping een misleidend beeld gecreëerd rond de diervriendelijkheid van de gebruikte dons. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die het probleem aankaartte, reageert tevreden.

Willem Stox ruilt bedden in voor lingerie: van Auping naar Van de Velde

01/02/2018

Willem Stox, directeur voor België en Luxemburg bij beddenspecialist Auping, verlaat op 16 februari het bedrijf en gaat aan de slag bij lingeriegroep Van de Velde. Hij wordt er verantwoordelijk voor België, Luxemburg en Scandinavië.

Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk

31/01/2018

Het Deense Lars Larsen Group, moederbedrijf van woonketen Jysk, wist in het boekjaar 2016/2017 recordcijfers neer te schrijven. De woonketen stuwde de omzet van haar moederbedrijf naar 30 miljard Deense kroon (4 miljard euro).

Wie was de overleden Ikea-oprichter Ingvar Kamprad?

29/01/2018

Dankzij Ingvar Kamprad kennen we meubelen in een platte doos en beleven we uren 'puzzelplezier' aan een kast. De uitvinder van zelfbouwmeubelen en oprichter van woonketen IKEA is in Zweden overleden op 91-jarige leeftijd.

Bescheiden winst voor Mandemakers

04/01/2018

Mandemakers, de onbetwiste keukenkoning van Nederland, rapporteert na jaren van verlies eindelijk winst. In boekjaar 2016 haalde de groep een winst van ruim drie miljoen euro, op de cijfers voor 2017 is het nog even wachten.

Back to top