Bruynzeel Vloeren en Parket is failliet

Bruynzeel Vloeren en Parket is failliet

Bruynzeel Vloeren en Parket heeft de boeken moeten neerleggen. Momenteel wordt er nog gezocht naar een mogelijke doorstart van de elf showrooms. In De Volkskrant zegt de curator alvast dat er interesse is. 

Omzet laatste vijf jaar gehalveerd

De laatste jaren werden de verliezen bij Bruynzeel Vloeren en Parket gedragen door Bauwerk AG. Dat Zwitserse moederbedrijf wil nu echter niet meer opdraaien voor de verliezen, waardoor Bruynzeel dus failliet is moeten gaan. Volgens de curator zouden de Zwitsers nog miljoenen tegoed hebben van Bruynzeel Vloeren en Parket. In de laatste vijf jaar zou de omzet van Bruynzeel Vloeren en Parket gehalveerd zijn.

 

Het faillissement heeft geen effect op Bruynzeel Keukens of andere onderdelen van het voormalige Bruynzeelconcern. Bruynzeel Vloeren en Parket was sinds 2000 in handen van het Zwitserse bedrijf Bauwerk AG.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Ikea wil investeren in meer stadswinkels

29/11/2017

Vanaf 2019 wil Ikea ook in stadscentra aanwezig zijn met kleinere winkels, die vooral mensen zonder auto moeten aantrekken. De Zweedse meubelgigant hoopt daarmee in te spelen op de snel oprukkende verstedelijking en digitalisering.

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

23/11/2017

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

Ikea opent cadeauwinkel in Utrechtse binnenstad

16/11/2017

Wie in Utrecht op zoek gaat naar een eindejaarscadeau, kan vanaf vandaag terecht bij de Ikea Gift Shop. Het is de eerste keer dat Ikea een winkel toegespitst op de feestdagen opent in de binnenstad.

Met nieuwe locatie in Antwerpen wil fonQ België veroveren

14/11/2017

Webwarenhuis fonQ heeft grote plannen voor de Belgische markt: met een vestiging in Antwerpen en de bouw van een nieuw distributiecentrum in Utrecht hoopt het Nederlandse onlinewarenhuis in België een grotere marktpositie te veroveren.

Amazon komt nu ook met eigen meubels

08/11/2017

Amazon heeft nog maar eens een aantal eigen merken op de markt gebracht. Zo stapt de e-commercereus voor het eerst ook zelf in sportkleding en meubels.

Back to top