Bruynzeel Vloeren en Parket is failliet | RetailDetail

Bruynzeel Vloeren en Parket is failliet

Bruynzeel Vloeren en Parket is failliet

Bruynzeel Vloeren en Parket heeft de boeken moeten neerleggen. Momenteel wordt er nog gezocht naar een mogelijke doorstart van de elf showrooms. In De Volkskrant zegt de curator alvast dat er interesse is. 

Omzet laatste vijf jaar gehalveerd

De laatste jaren werden de verliezen bij Bruynzeel Vloeren en Parket gedragen door Bauwerk AG. Dat Zwitserse moederbedrijf wil nu echter niet meer opdraaien voor de verliezen, waardoor Bruynzeel dus failliet is moeten gaan. Volgens de curator zouden de Zwitsers nog miljoenen tegoed hebben van Bruynzeel Vloeren en Parket. In de laatste vijf jaar zou de omzet van Bruynzeel Vloeren en Parket gehalveerd zijn.

 

Het faillissement heeft geen effect op Bruynzeel Keukens of andere onderdelen van het voormalige Bruynzeelconcern. Bruynzeel Vloeren en Parket was sinds 2000 in handen van het Zwitserse bedrijf Bauwerk AG.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.