Casa gaat internationaal aan huis leveren | RetailDetail

Casa gaat internationaal aan huis leveren

Casa gaat internationaal aan huis leveren
Casashops.com

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

 

Meteen ook in Nederland

Casa had sinds 2017 al een "click & collect"-webshop in de meeste Europese landen, maar intussen zat het bedrijf niet stil en werd alles in gereedheid gebracht voor thuislevering. In eerste instantie wordt bezorgen aangeboden voor meubilair en tuinmeubilair. De retailer zal het succes van het uitleveren van dit productgamma verder evalueren vooraleer het volledige assortiment beschikbaar komt.

 

Deze nieuwe service geldt voor het merendeel van de Europese landen waar de keten actief is (België, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Italië), en meteen ook in Nederland, waar het bedrijf vorige week zijn eerste winkel opende. De nieuwe e-commerceactiviteiten worden opgezet in samenwerking met Katoen Natie. Centrale uitlevering naar alle Europese landen gebeurt vanuit de site in Genk, die tot een volwaardige logistieke hub voor e-commerce werd uitgebouwd, dit in nauwe symbiose met het nieuwe distributiecentrum in Olen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.