Casa opent eerste Nederlandse winkel | RetailDetail

Casa opent eerste Nederlandse winkel

Casa opent eerste Nederlandse winkel
Shutterstock.com

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

 

Nationale uitrol

De eerste Nederlandse Casa is gevestigd in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne: een toplocatie met veel passanten, wat belangrijk is voor een winkelformule die sterk inzet op impulsaankopen. De formule wil shoppers ideeën aanreiken voor het creëren van een gezellige thuis. “Onze klanten inspireren, hen prikkelen en laten zien wat mogelijk is met Casa producten is onze missie”, zo ziet CEO Giane Van Landuyt het.

 

De opening van Casa Utrecht betekent de start van de nationale uitrol van de retailer in Nederland, na de overname van 110 Xenos-winkels van Blokker Holding. De eerste vijftig winkels worden nog voor het einde van dit jaar in Nederland geopend, tegen de zomer van 2019 volgen de overige winkels. Tegelijk maakt de Nederlandse consument ook kennis met de webshop. De click & collect-service is al een jaar lang actief en wordt meteen ook in Nederland geïntroduceerd. Tijdens de eerste weken van juni start het bedrijf internationaal met het thuisbezorgen van meubilair.

 

De van oorsprong Belgische winkelketen Casa heeft ongeveer 500 vestigingen in negen Europese landen, zowel filialen als franchisenemers. Eigenaar van de keten is de familie Blokker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

JD.com rolt antwoord op Amazon Go internationaal uit

06/08/2018

Het Chinese JD.com opent in Indonesië een onbemande en kassaloze winkel: in- en uitchecken gebeurt er met QR-codes en gezichtsherkenning. De online retailer probeert zo een antwoord te bieden op Amazon Go.

Eggo flirt met 50 winkels in België, start in Nederland

03/08/2018

Keukenwinkelketen èggo blijft groeien: na Luxemburg en Spanje luidt de eerste Nederlandse pilootwinkel in Breda het begin van een nieuw expansiehoofdstuk in. In België zijn er ondertussen bijna vijftig winkels.

Teleurstellende cijfers voor Beter Bed

30/07/2018

Beddenretailer Beter Bed Holding heeft er geen prettige eerste jaarhelft op zitten: zowel de omzet als de winst staan onder druk als gevolg van aanhoudende problemen op de Duitse markt. In Nederland en België steeg de omzet wel.

Tesco lanceert eigen discounter in strijd tegen Aldi en Lidl

24/07/2018

De Britse supermarktketen Tesco formuleert een eigen antwoord op het groeiende succes van Aldi en Lidl: vanaf september zouden in het Verenigd Koninkrijk de eerste vestigingen van een eigen discountketen in de stijl van Colruyt opengaan.

Ambitieus Albert Heijn komt nu ook naar Ronse

24/07/2018

Het expansieritme van Albert Heijn vertraagt niet in België: volgens bronnen uit de vastgoedsector zitten er tientallen projecten in de pijplijn. Dit najaar opent de retailer onder andere een gloednieuwe winkel in het Oost-Vlaamse Ronse.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).