Casa opent eerste Nederlandse winkel | RetailDetail

Casa opent eerste Nederlandse winkel

Casa opent eerste Nederlandse winkel
Shutterstock.com

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

 

Nationale uitrol

De eerste Nederlandse Casa is gevestigd in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne: een toplocatie met veel passanten, wat belangrijk is voor een winkelformule die sterk inzet op impulsaankopen. De formule wil shoppers ideeën aanreiken voor het creëren van een gezellige thuis. “Onze klanten inspireren, hen prikkelen en laten zien wat mogelijk is met Casa producten is onze missie”, zo ziet CEO Giane Van Landuyt het.

 

De opening van Casa Utrecht betekent de start van de nationale uitrol van de retailer in Nederland, na de overname van 110 Xenos-winkels van Blokker Holding. De eerste vijftig winkels worden nog voor het einde van dit jaar in Nederland geopend, tegen de zomer van 2019 volgen de overige winkels. Tegelijk maakt de Nederlandse consument ook kennis met de webshop. De click & collect-service is al een jaar lang actief en wordt meteen ook in Nederland geïntroduceerd. Tijdens de eerste weken van juni start het bedrijf internationaal met het thuisbezorgen van meubilair.

 

De van oorsprong Belgische winkelketen Casa heeft ongeveer 500 vestigingen in negen Europese landen, zowel filialen als franchisenemers. Eigenaar van de keten is de familie Blokker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.