Casa opent eerste Nederlandse winkel

Casa opent eerste Nederlandse winkel
Shutterstock.com

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

 

Nationale uitrol

De eerste Nederlandse Casa is gevestigd in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne: een toplocatie met veel passanten, wat belangrijk is voor een winkelformule die sterk inzet op impulsaankopen. De formule wil shoppers ideeën aanreiken voor het creëren van een gezellige thuis. “Onze klanten inspireren, hen prikkelen en laten zien wat mogelijk is met Casa producten is onze missie”, zo ziet CEO Giane Van Landuyt het.

 

De opening van Casa Utrecht betekent de start van de nationale uitrol van de retailer in Nederland, na de overname van 110 Xenos-winkels van Blokker Holding. De eerste vijftig winkels worden nog voor het einde van dit jaar in Nederland geopend, tegen de zomer van 2019 volgen de overige winkels. Tegelijk maakt de Nederlandse consument ook kennis met de webshop. De click & collect-service is al een jaar lang actief en wordt meteen ook in Nederland geïntroduceerd. Tijdens de eerste weken van juni start het bedrijf internationaal met het thuisbezorgen van meubilair.

 

De van oorsprong Belgische winkelketen Casa heeft ongeveer 500 vestigingen in negen Europese landen, zowel filialen als franchisenemers. Eigenaar van de keten is de familie Blokker.