Decohome De Cock in handen van HV-Interieur | RetailDetail

Decohome De Cock in handen van HV-Interieur

Decohome De Cock in handen van HV-Interieur

HV-Interieur heeft interieurzaak Decohome De Cock overgenomen en gaat de activiteiten van de zaak verderzetten als Decomundo Interiors. Dat wordt de derde vestiging van HV/Decumundo.

Personeel blijft behouden

“We hadden via via vernomen dat Myriam De Cock interesse zou hebben om haar zaak stop te zetten en over te laten”, zegt Robin Van den Broeck, business manager van HV-Interieur, aan Made in Kempen. “Mijn vader Bert heeft dan het initiatief genomen en gesprekken aangeknoopt. Dat heeft na een paar maanden geresulteerd in een overname.” Oorspronkelijk wilde HV-Interieur enkel de gebouwen van Decohome overnemen, maar dat zag de familie De Cock niet zitten. Daarom werd uiteindelijk beslist om de volledige winkel over te nemen.

 

“Vanaf nu bestaan HV-Interieur en Decomundo Interiors naast elkaar. Er zijn geen grote veranderingen gepland, noch in de ene, noch in de andere zaak”, zegt Van den Broeck. Wel verhuizen de zetelstoffeerderij en het schildersbedrijf die ook in de panden van Decohome gevestigd waren naar andere locaties. Die ruimte zal vanaf het voorjaar ingenomen worden door Decomundo Outdoor, dat nu gevestigd is op het industriepark van Heist-op-den-Berg.

 

“Het winkelpersoneel blijft per plaatse en het personeel van het confectieatelier werkt vanaf nu in het atelier van HV-Interieur in Heist-op-den-Berg. Beide ateliers zijn samengevoegd.” Het nieuwe fusiebedrijf telt nu 45 personeelsleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.