Decohome De Cock in handen van HV-Interieur | RetailDetail

Decohome De Cock in handen van HV-Interieur

Decohome De Cock in handen van HV-Interieur

HV-Interieur heeft interieurzaak Decohome De Cock overgenomen en gaat de activiteiten van de zaak verderzetten als Decomundo Interiors. Dat wordt de derde vestiging van HV/Decumundo.

Personeel blijft behouden

“We hadden via via vernomen dat Myriam De Cock interesse zou hebben om haar zaak stop te zetten en over te laten”, zegt Robin Van den Broeck, business manager van HV-Interieur, aan Made in Kempen. “Mijn vader Bert heeft dan het initiatief genomen en gesprekken aangeknoopt. Dat heeft na een paar maanden geresulteerd in een overname.” Oorspronkelijk wilde HV-Interieur enkel de gebouwen van Decohome overnemen, maar dat zag de familie De Cock niet zitten. Daarom werd uiteindelijk beslist om de volledige winkel over te nemen.

 

“Vanaf nu bestaan HV-Interieur en Decomundo Interiors naast elkaar. Er zijn geen grote veranderingen gepland, noch in de ene, noch in de andere zaak”, zegt Van den Broeck. Wel verhuizen de zetelstoffeerderij en het schildersbedrijf die ook in de panden van Decohome gevestigd waren naar andere locaties. Die ruimte zal vanaf het voorjaar ingenomen worden door Decomundo Outdoor, dat nu gevestigd is op het industriepark van Heist-op-den-Berg.

 

“Het winkelpersoneel blijft per plaatse en het personeel van het confectieatelier werkt vanaf nu in het atelier van HV-Interieur in Heist-op-den-Berg. Beide ateliers zijn samengevoegd.” Het nieuwe fusiebedrijf telt nu 45 personeelsleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.