Deense Bolia mikt op vijftal winkels | RetailDetail

Deense Bolia mikt op vijftal winkels

Deense Bolia mikt op vijftal winkels

De winkelketen Bolia heeft als doel om in Nederland vier tot vijf winkels te openen. Vorige maand opende de Deense meubelketen een eerste conceptstore in de Utrechtsestraat in Amsterdam.

"Geen vergelijkbare concurrenten"

CEO Lars Lyse Hansen heeft in een gesprek met RetailNews te kennen gegeven dat Bolia de volgende jaren vier tot vijf filialen wil openen in Nederland. Bolia is momenteel ook al te vinden in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Duitsland.


"En binnenkort openen we winkels in Zwitserland en de Verenigde Staten", aldus Hansen. Bolia verkoopt meubels en accessoires van Scandinavisch design die allemaal zelf ontworpen worden. "Daarom zijn er geen vergelijkbare concurrenten."


De eerste winkel in Nederland, die zijn deuren midden december opende, is volgens Hansen alvast een succes. De verkoop ging zo snel, dat het bedrijf zich genoodzaakt zag om het assortiment via 'express delivery' opnieuw aan te vullen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.