Dille & Kamille levert kerstpakketjes met de fiets

Foto: Dille & Kamille

Dille & Kamille bezorgt met de fiets aan huis, nu de winkels in Nederland dicht zijn. De 'fiets-express' is er voor wie op minder dan 5 kilometer van een Dille & Kamille-winkel woont.

 

Op tijd voor kerst

Om shoppers ondanks de verplichte winkelsluiting momenteel in Nederland toch snel te kunnen bedienen, zeker nu tijdens de belangrijke eindejaarsperiode, lanceert Dille & Kamille de 'fiets-express'. Met die service kunnen klanten rechtstreeks bij de vestiging in hun stad bestellen, waarna de bestelling nog dezelfde dag op afspraak door een winkelmedewerker met de fiets wordt thuisbezorgd. 


De nieuwe dienst is beschikbaar voor mensen die binnen een straal van 5 kilometer van een Dille & Kamille-winkel wonen. Behalve de kerstcollectie is het hele assortiment zo te bestellen. Levering is gratis, mits een minimumbedrag van 25 euro. Op de feestdagen zelf fietst het personeel niet rond, maar de retailer belooft dat de service ook na kerst blijft bestaan. De service is vooralsnog niet beschikbaar op de Belgische markt.

 

Werk voor winkelpersoneel

In Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Haarlem kunnen klanten bestellingen nog sneller laten leveren via de lokale online bestelservice Orderdaily. In dat geval kan de levering zelfs binnen het uur, al is daar wel een leverkost van 3,49 euro aan gekoppeld. Er is dan geen minimale bestelwaarde.


"Zo kan je jouw favoriete artikelen snel in huis hebben, zonder dat we het milieu extra belasten", klinkt het bij de huis- en tuinketen, die zich profileert als duurzaam. Algemeen directeur Hans Geels is ook blij dat (een deel van) het personeel zo aan de slag kan blijven: "Op deze manier houden onze winkelmedewerkers, al is het noodgedwongen 'op afstand', toch contact met hun vaak vaste klanten."