Dille & Kamille heropent in Antwerpen 1,5 keer groter

Gevel van winkel Dille & Kamille in Antwerpen
Foto: Dille & Kamille

Dille & Kamille heropent zaterdag zijn Antwerpse vestiging na een verbouwing en uitbreiding van het pand: de winkel kreeg er de helft meer ruimte. Nieuw zijn een serre en verpakkingsvrije schoonmaakproducten.

 

Godshuizen erbij

Zaterdag opent Dille & Kamille de deuren van zijn vernieuwde winkel aan de Vleminckstraat. Het pand werd ingrijpend verbouwd: dankzij de toevoeging van verschillende achtergelegen godshuizen uit de vijftiende eeuw is de winkel bijna anderhalf keer zo groot geworden. 

 

Een opvallende toevoeging is de serre aan de achterkant van de winkel, die voor veel daglicht zorgt. Daar komt bovendien een groene binnenplaats met gras en bomen, als rustpunt in de binnenstad. Door die verbouwingen en de voorbije lockdown is de winkel in totaal meer dan twee maanden dicht geweest. 

 

Nieuw in het assortiment is ook de tap voor was- en schoonmaakmiddelen, die er zo verpakkingsvrij kan worden gekocht. Dille & Kamille zegt een steeds duurzamer assortiment te voeren, gericht op circulair denken en de lange termijn. Het past volgens algemeen directeur Hans Geels bij de filosofie van "natuurlijke eenvoud", die de keten al sinds haar oprichting in 1974 volgt.