DMG en WADW gaan samenwerking aan

DMG en WADW gaan samenwerking aan

De Detail Management Groep (DMG) en Werk aan de Winkel (WADW) hebben een verregaande samenwerking afgesloten. De bedoeling is om de aangesloten speciaalzaken een sterkere positie in de markt te bezorgen.

Gedeelde kennis

Bij DMG zijn de formules Deco Home en Verf & Wand aangesloten, goed voor in totaal 170 franchisenemers. WADW is dan weer verantwoordelijk voor de formule Woonprofessionals, waarbij 26 woninginrichters zijn aangesloten.


Door de samenwerking kunnen beide bedrijven gebruik maken van elkaars sterke punten. DMG heeft veel ervaring in de verfmarkt en kent zijn weg in distributiestructuren. WADW heeft dan weer veel kennis op het vlak van ICT en het gebruik van sociale media. Het brengt ook kennis mee op het vlak van productmanagement op het gebied van woninginrichting. Die productgroepen zijn tegenwoordig al goed voor 50 procent van de omzet bij DMG.


De drie formules zullen zelfstandig blijven functioneren, maar zullen binnenkort worden ondersteund door één centrale organisatie. Er worden geen veranderingen doorgevoerd binnen het management bij de ketens.

Tags: