Dovy Keukens blijft stevig groeien

De vestiging van retailer Dovy in Gerpinnes
Dovy Keukens

De West-Vlaamse keukenfabrikant Dovy Keukens zag afgelopen jaar de winst en omzet opnieuw gevoelig stijgen. Oprichter Donald Muylle ziet de nabije toekomst - ondanks de coronacrisis - eerder positief in.

 

Omzet 20% hoger

In 2019 realiseerde Dovy Keukens een omzet van 80 miljoen euro, een stijging met bijna 20%. De bedrijfswinst steeg tot 5,9 miljoen euro, onder de streep bleef daar 4,5 miljoen euro van over, schrijft De Tijd.

 

De groei is onder meer het gevolg van bijkomende toonzalen: het bedrijf van Donald Muylle telt intussen dertig vestigingen verspreid over heel België. Dovy richt zich op het hogere middensegment en verkoopt enkel rechtstreeks aan particulieren. "Mensen die kwaliteit en maatwerk willen, komen bij ons terecht", stelt de West-Vlaamse ondernemer.

 

Geen dividend

Ondanks de fors toegenomen winst zal Dovy Keukens dit jaar geen dividend uitkeren. Dat was wel het geval in 2017 en 2018, toen telkens twee miljoen euro naar de oprichtersfamilie vloeide.

 

Voor 2020 is Muylle is nog steeds gematigd positief, ook al bleven ook zijn showrooms gedurende zeven weken op slot door de coronacrisis. "We hebben een mooie orderportefeuille. Daarmee gaan we het redden!", klinkt het strijdvaardig. De ondernemer hoopt de omzet van 2019 te kunnen evenaren. Vóór het uitbreken van de crisis mikte Dovy nog op een omzet van honderd miljoen euro in 2021.