Duka wil tiental winkels in Nederland | RetailDetail

Duka wil tiental winkels in Nederland

Duka wil tiental winkels in Nederland

De Zweedse keten Duka, die voornamelijk keukenaccessoires verkoopt, wil een tiental eigen winkels openen in Nederland, te beginnen met een eerste winkel in Hoofddorp volgende week.

Shop-in-shops en franchisewinkels

De winkel dient als een proefproject, maar bij succes moeten er snel meer Nederlandse winkels volgen: "Bij een positieve evaluatie denken we aan minimaal tien eigen winkels en willen we het netwerk verder uitbouwen via franchisepartners", zegt Rogier Uivel, directeur van House Your Brands en verantwoordelijk voor de expansie van DUKA, tegen RetailNews.

 

Duka heeft zijn thuisland verschillende franchisewinkels en shop-in-shops. Ook in Nederland wordt de mogelijk voor shop-in-shops bekeken. Het merk is momenteel in handen van Poolse investeerders en heeft daarom ook in dat land een stevige voet aan de grond, met 48 eigen vestigingen.

 

De uitbreiding naar Nederland is volgens Uivel een logische stap. "Nederland staat wereldwijd gastronomisch op de kaart en kookprogramma's op tv zijn populair."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.