Duka wil tiental winkels in Nederland | RetailDetail

Duka wil tiental winkels in Nederland

Duka wil tiental winkels in Nederland

De Zweedse keten Duka, die voornamelijk keukenaccessoires verkoopt, wil een tiental eigen winkels openen in Nederland, te beginnen met een eerste winkel in Hoofddorp volgende week.

Shop-in-shops en franchisewinkels

De winkel dient als een proefproject, maar bij succes moeten er snel meer Nederlandse winkels volgen: "Bij een positieve evaluatie denken we aan minimaal tien eigen winkels en willen we het netwerk verder uitbouwen via franchisepartners", zegt Rogier Uivel, directeur van House Your Brands en verantwoordelijk voor de expansie van DUKA, tegen RetailNews.

 

Duka heeft zijn thuisland verschillende franchisewinkels en shop-in-shops. Ook in Nederland wordt de mogelijk voor shop-in-shops bekeken. Het merk is momenteel in handen van Poolse investeerders en heeft daarom ook in dat land een stevige voet aan de grond, met 48 eigen vestigingen.

 

De uitbreiding naar Nederland is volgens Uivel een logische stap. "Nederland staat wereldwijd gastronomisch op de kaart en kookprogramma's op tv zijn populair."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.