Einde van 2013 minder slecht voor woonwinkels | RetailDetail

Einde van 2013 minder slecht voor woonwinkels

Einde van 2013 minder slecht voor woonwinkels

Het laatste kwartaal van 2013 was voor woonwinkels het beste sinds 2008. Dat kon er echter niet voor zorgen dat de negatieve groei van -2,8 procent over het hele voorbije jaar tenietgedaan kon worden.

Alleen keukenverkopers groeiden

Enkel keukenspeciaalzaken konden over het hele jaar een omzetstijging laten optekenen (+2,4%), zo meldt INretail. Alle andere sectoren moesten een daling toestaan: meubelzaken zagen hun omzet met 3,6 procent dalen, woningtextielzaken met 5,1 procent, parketzaken met 1,3 procent en slaapspeciaalzaken moesten zelfs een daling van 7,4 procent incasseren.

 

De resultaten van de woonwinkelsector worden wel nog deels gered door het vierde kwartaal, waarin bijna elk segment een omzetstijging kon optekenen - behalve slaapspeciaalzaken die hun omzet nog met 5,0% zagen zakken. Keukenzaken zagen hun omzet het meeste stijgen: het segment groeide met 16,7 procent in het vierde kwartaal.

 

Als de omzet vergeleken wordt met het aantal vierkante meter winkeloppervlak, dan valt het op dat vooral kleine spelers een goede zaak doen. Hoe hoger de oppervlakte, hoe lager de omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.