Flamant in handen van Besix

Flamant in handen van Besix

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

 

Continuïteit staat voorop

Het interieurbedrijf bevindt zich in een gerechtelijke reorganisatie en was al een tijdje op zoek naar versterking. Nu komt Flamant dus in handen van Besix, een Belgische wereldspeler in bouw en vastgoedontwikkeling. Kurt Moons, die eerder aan het hoofd stond van Brantano, Santana, Eddy Merckx Group en Euro Shoe Group, wordt aangesteld als nieuwe CEO. De continuïteit en het groeipotentieel van het bedrijf staan op dit moment voorop, zo stelt de overnemer. De bedoeling is dat Flamant een frisse heropstart maakt en opnieuw kan doorgroeien op de internationale markt.
 

“Met deze overname zetten we onze eerste stappen in de retailmarkt, maar het is een zeer bewuste keuze. Niet in het minst omdat Flamant in Europa het referentiemerk is geworden voor elegante en tijdloze interieurs. We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf op dat vlak alle potentieel heeft en internationaal nog verder kan groeien. Met ons breed commercieel netwerk, onze sterke funderingen en onze internationale footprint kunnen we zeker Flamant ondersteunen in deze groei”, zegt Rik Vandenberghe, CEO van Besix Group.
 

Flamant heeft vandaag vijf winkels in België en één in Parijs. De meubels en andere producten zijn bovendien beschikbaar in wereldwijd meer dan 200 winkels. Voor welk bedrag het handelsfonds overgenomen werd, wordt niet bekendgemaakt.