Formulemanager Onno de Groot verlaat Emté | RetailDetail

Formulemanager Onno de Groot verlaat Emté

Formulemanager Onno de Groot verlaat Emté

Onno de Groot verlaat eind deze maand de Emté-formule. De formulemanager en voormalig directeur van Dekamarkt werkte bijna twee jaar bij de supermarktketen van Sligro.

Opzetten van Emté 3.0

De Groot was sinds begin vorig jaar als formulemanager ad interim werkzaam in het team dat het beleid van Emté uitstippelt voor onder meer het nieuwe 3.0-concept, dat het assortiment vers uitbreidde en het Sligro-assortiment (waaronder producten in biologisch en glutenvrij en pasta’s, sauzen, wijnen en buitenlandse bieren) moest integreren. Dit jaar zijn veertien Emté-winkels overgegaan naar het nieuwe concept.

 

De opdracht was in eerste instantie aangegaan voor een jaar, maar werd met een jaar verlengd. Wie de opvolger van De Groot wordt, is momenteel nog niet bekend.

 

De Groot was voorheen als directeur bij Dekamarkt ruim drie jaar betrokken bij de ontwikkeling van onder meer World of Food en het vernieuwen van de Dekamarkt-formule.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Jumbo en Coop mogen Emté inlijven

26/06/2018

Supermarktketens Coop en Jumbo hebben van de concurrentieautoriteit ACM groen licht gekregen om concurrent Emté over te nemen. Jumbo moet wel drie winkels verkopen.