Franke stapt in Duravit | RetailDetail

Franke stapt in Duravit

Franke stapt in Duravit

Het Zwitserse Franke heeft een belang van 25% genomen in het Duitse Duravit. De zet is van strategisch belang: beide bedrijven vullen mekaar goed aan.

Complementaire partners

Franke is wereldwijd actief in thuiskeukens en -badkamers, halfopen/open wasruimtes, professionele systeemgastronomie en de bereiding van koffie. Het productportfolio van Duravit omvat badkamersanitair, badmeubelen, douche- en badwanden, wellness-systemen en douche-wc’s en accessoires. De beide groepen hebben afspraken gemaakt om onder hun huidige merken in de toekomst samen innovatieve productseries voor badkamer en keuken te ontwikkelen. Voorts zijn er onder meer synergie-winsten te behalen op het vlak van showrooms en projecten.

 

De vorige minderheidsaandeelhouder van Duravit, Roca Corporaciòn, verkocht zijn participatie eind vorig jaar aan de meerderheidsaandeelhouders. Die transactie was een voorwaarde voor Franke om in te stappen. De Spanjaarden waren in 1999 aandeelhouder bij het Duitse bedrijf geworden na de overname van Laufen, dat aandeelhouder bij Duravit was. Aanvankelijk waren Duravit en Roca complementair, maar door de expansie van Roca kwam er een probleem van concurrentie.

 

Duravit bestaat al sinds 1817. De groep, die wereldwijd 11 productievestigingen heeft en 5.800 mensen tewerk stelt, realiseerde in 2015 een omzet van 432 miljoen euro. Franke, dat deel uitmaakt van de groep Artemis, heeft wereldwijd activiteiten in 39 landen. Met zowat 9.000 mensen op de loonlijst realiseerde het vorig jaar een omzet van zowat 2,1 miljard Zwitserse frank, omgerekend net geen twee miljard euro.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.