"Groot deel woonboulevards overbodig" | RetailDetail

"Groot deel woonboulevards overbodig"

"Groot deel woonboulevards overbodig"

Volgens de TU Delft is een groot deel van de woonboulevards in Nederland overbodig, omdat er simpelweg veel te veel zijn. Eén derde van het huidige aantal is voldoende, menen de onderzoekers.

Dertig tot veertig woonboulevards

Volgens het onderzoek telt Nederland 135 woonboulevards, waarmee Nederland over voldoende woonboulevards beschikt om een bevolking van maar liefst 51 miljoen inwoners te bedienen. De onderzoekers stellen dan ook dat dertig tot veertig woonconcentraties meer dan voldoende is. Veel analisten zijn zelfs van mening dat het concept sowieso zijn beste tijd heeft gehad.

 

Woonboulevards zijn een bijna uniek Nederlands concept dat is ontstaan eind jaren 1980. Ze zijn het gevolg van het verbod op detailhandel buiten de stad, waarbij voor bepaalde sectoren een onderscheid werd gemaakt. Daardoor ontstonden er grote clusters met winkels in dezelfde sector buiten de stadskernen. Momenteel is bijna de helft van het woonaanbod in Nederland te vinden op woonboulevards.

 

Ondertussen werd de woonbranche sterk getroffen door de crisis, harder dan de meeste andere sectoren. De omzet daalt al meerdere jaren na elkaar en bijgevolg staat 10,3 procent van de winkeloppervlakte bij winkelboulevards leeg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.