Hästens Store heeft nieuwe vestiging in Haarlem | RetailDetail

Hästens Store heeft nieuwe vestiging in Haarlem

Hästens Store heeft nieuwe vestiging in Haarlem

Beddenwinkelketen Hästens Store heeft in Haarlem haar veertiende vestiging in Nederland geopend. De Zweedse keten heeft nu wereldwijd meer dan 250 winkels in veertig landen.

Eerste vrouwelijke winkeleigenaar in Nederland

De nieuwe winkel wordt uitgebaat door Brigitte van der Leelie, samen met haar man en zoon. Ze is zo meteen ook de enige vrouwelijke eigenaar van een Hästens Store in Nederland. “Al tien jaar ben ik zelf trotse bezitter van een Hästens-bed”, reageert Van der Leelie. “Ik vond gewoon dat er in Haarlem een Hästens Store moest komen.”

 

Hästens maakt al sinds 1852 bedden, die allemaal op ambachtelijke wijze met de hand worden gemaakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, wol, vlas en paardenhaar. Het merk is vooral bekend vanwege de blauw-witte ruit, die in 1978 werd geïntroduceerd en die samen met het paard het handelsmerk van Hästens is geworden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.