Hästens Store heeft nieuwe vestiging in Haarlem | RetailDetail

Hästens Store heeft nieuwe vestiging in Haarlem

Hästens Store heeft nieuwe vestiging in Haarlem

Beddenwinkelketen Hästens Store heeft in Haarlem haar veertiende vestiging in Nederland geopend. De Zweedse keten heeft nu wereldwijd meer dan 250 winkels in veertig landen.

Eerste vrouwelijke winkeleigenaar in Nederland

De nieuwe winkel wordt uitgebaat door Brigitte van der Leelie, samen met haar man en zoon. Ze is zo meteen ook de enige vrouwelijke eigenaar van een Hästens Store in Nederland. “Al tien jaar ben ik zelf trotse bezitter van een Hästens-bed”, reageert Van der Leelie. “Ik vond gewoon dat er in Haarlem een Hästens Store moest komen.”

 

Hästens maakt al sinds 1852 bedden, die allemaal op ambachtelijke wijze met de hand worden gemaakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, wol, vlas en paardenhaar. Het merk is vooral bekend vanwege de blauw-witte ruit, die in 1978 werd geïntroduceerd en die samen met het paard het handelsmerk van Hästens is geworden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eggo flirt met 50 winkels in België, start in Nederland

03/08/2018

Keukenwinkelketen èggo blijft groeien: na Luxemburg en Spanje luidt de eerste Nederlandse pilootwinkel in Breda het begin van een nieuw expansiehoofdstuk in. In België zijn er ondertussen bijna vijftig winkels.

Teleurstellende cijfers voor Beter Bed

30/07/2018

Beddenretailer Beter Bed Holding heeft er geen prettige eerste jaarhelft op zitten: zowel de omzet als de winst staan onder druk als gevolg van aanhoudende problemen op de Duitse markt. In Nederland en België steeg de omzet wel.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.