Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet | RetailDetail

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet
Home24

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

 

Ook fysieke winkels

Home24 verkoopt op zijn website goedkope designmeubels, tuinmeubilair, accessoires en lampen. De webshop is al actief in België, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De retailer heeft fysieke winkels in Berlijn, München en Wenen en wil ook elders showrooms openen.

 

Bij het beursdebuut afgelopen vrijdag behaalde het bedrijf meteen een marktkapitalisatie van 782 miljoen euro. Het was voor Rocket Internet tot nu toe de meest succesvolle beursgang, gebaseerd op de prestaties tijdens de eerste dag. Home24 wil met het extra kapitaal middelen vrijmaken om meer klanten te overtuigen in bestaande markten en om zijn gerichte marktaanpak uit te rollen naar meer landen, verklaarde mede-CEO Marc Appelhoff. Ook investeert Home24 in virtuelerealiteitstechnologie om de aankoopervaring te verbeteren. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 276 miljoen euro en verwacht binnen 18 maanden break-even te draaien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.