Ikea’s grootste winkel opent deuren in de Filipijnen

Shutterstock.com

De Zweedse meubelgigant Ikea heeft zopas zijn grootste vestiging ter wereld geopend in het winkelcentrum Mall of Asia, nabij de Filipijnse hoofdstad Manilla.

 

65.000m²

Het gaat om het eerste woonwarenhuis van Ikea in de Filipijnen. De winkel heeft een oppervlakte van zo’n 65.000 m² en had eigenlijk vorig jaar al klaar moeten zijn. Maar door de coronapandemie en de verstoring van de aanvoerketen van bouwmateriaal liepen de werkzaamheden vertraging op, schrijft Nieuws.nl.

 

De Mall of Asia is één van de grootste winkelcentra ter wereld en is gelegen nabij een wijk met verschillende grote casino’s. In de regio zijn momenteel vrij strenge coronamaatregelen van kracht, waardoor shoppers vooraf moeten reserveren. Dat schrikt de lokale bevolking kennelijk niet af, want de nieuwe Ikea-winkel is voor de komende twee weken al volgeboekt.

 

Expansie gaat verder

Overigens ziet de Zweedse meubelketen niet alleen groeimogelijkheden in Azië. Volgend voorjaar staat de opening van de eerste Zuid-Amerikaanse vestiging op de agenda. Die komt in de Chileense hoofdstad Santiago. Wereldwijd telt Ikea al meer dan 460 winkels.