Ikea Anderlecht krijgt Click & Collect

Ikea Anderlecht krijgt Click & Collect

Ikea Anderlecht krijgt Click & Collect

Meubelketen Ikea start in Anderlecht met een proefproject met een afhaalpunt: klanten zullen voortaan hun producten online kunnen bestellen en daarna gewoon komen afhalen bij de woonwinkel in Anderlecht.

Prijs afhankelijk van gewicht

Na het pilootproject in Anderlecht zal de dienst ook naar Zaventem komen en daarna bij andere vestigingen worden uitgerold. Daarnaast komen er ook specifieke afhaalpunten voor online bestellingen. Klanten hebben na een online bestelling vier dagen de tijd om hun aankoop op te halen.

 

Vrijwel het volledige aanbod van Ikea zal online verkocht worden in de webshop, met uitzondering van voedingsproducten, planten en een aantal producten die niet op de website te vinden zijn. De prijs voor de dienst varieert van 10 euro tot 40 euro, afhankelijk van het gewicht van een bestelling.

 

“IKEA wil op zoek gaan naar nieuwe manieren om meer toegankelijk te zijn voor haar klanten. Naast een bezoek aan één van onze fysieke winkels, rekenen onze klanten immers steeds vaker op de mogelijkheid om onze producten niet enkel online te bekijken, maar ook meteen te bestellen. De lancering van het pilootproject voor Click & Collect is een belangrijke eerste stap voor we in 2017 van start gaan met e-commerce”, aldus Catherine Bendayan, CEO van Ikea België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.