Ikea Anderlecht krijgt Click & Collect

Ikea Anderlecht krijgt Click & Collect

Meubelketen Ikea start in Anderlecht met een proefproject met een afhaalpunt: klanten zullen voortaan hun producten online kunnen bestellen en daarna gewoon komen afhalen bij de woonwinkel in Anderlecht.

Prijs afhankelijk van gewicht

Na het pilootproject in Anderlecht zal de dienst ook naar Zaventem komen en daarna bij andere vestigingen worden uitgerold. Daarnaast komen er ook specifieke afhaalpunten voor online bestellingen. Klanten hebben na een online bestelling vier dagen de tijd om hun aankoop op te halen.

 

Vrijwel het volledige aanbod van Ikea zal online verkocht worden in de webshop, met uitzondering van voedingsproducten, planten en een aantal producten die niet op de website te vinden zijn. De prijs voor de dienst varieert van 10 euro tot 40 euro, afhankelijk van het gewicht van een bestelling.

 

“IKEA wil op zoek gaan naar nieuwe manieren om meer toegankelijk te zijn voor haar klanten. Naast een bezoek aan één van onze fysieke winkels, rekenen onze klanten immers steeds vaker op de mogelijkheid om onze producten niet enkel online te bekijken, maar ook meteen te bestellen. De lancering van het pilootproject voor Click & Collect is een belangrijke eerste stap voor we in 2017 van start gaan met e-commerce”, aldus Catherine Bendayan, CEO van Ikea België.