IKEA breidt aantal collecties aanzienlijk uit | RetailDetail

IKEA breidt aantal collecties aanzienlijk uit

IKEA breidt aantal collecties aanzienlijk uit

IKEA kondigt aan het aantal nieuwe collecties per jaar aanzienlijk te verhogen: van één tot twee naar meer dan tien per jaar. Veel van de nieuwe lijnen zullen weliswaar op de markt worden gebracht als 'limited editions'.

Samenwerkingen met designers en producenten

Bedoeling van de uitbreiding van het aantal collecties is dat het designteam nog meer gaat samenwerken met klanten, verschillende designers en creatieve artiesten. Ook worden leveranciers die werken met nieuwe productiemethodes en materialen nauwer bij de ontwerpen betrokken.

 

"Om continue te kunnen vernieuwen en innoveren, laten we ons leiden door onze nieuwsgierigheid," zegt designmanager Marcus Engman. Er staan alvast samenwerkingen op het programma met onder andere het Zweedse creatieve bureau ACNE, glasontwerper Ingegerd Råman en Ilse Crawford, hoofd van het designbedrijf Studioilse in Londen.

 

Kunstcollectie met straatartiesten

De samenwerking draait om het ontdekken en verder ontwikkelen van de productiemethodes en het materiaalgebruik van IKEA, zegt Crawford. "We willen de grenzen opzoeken. Met een 'cool head, warm heart'-aanpak, gaan we voor de juiste combinatie van emotie en ratio."

 

Voor de nieuwste, handgemaakte collectie wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als bamboe, bananenbladeren en waterhyacint. Verder staat er een collectie op het programma met als thema 'makkelijk opladen', om het gebruik van technologie thuis te vereenvoudigen. Bovendien ontwikkelt het warenhuis ook een kunstcollectie in samenwerking met getalenteerde straatartiesten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.