Ikea Delft bouwt ambachtelijke bakkerij | RetailDetail

Ikea Delft bouwt ambachtelijke bakkerij

Ikea Delft bouwt ambachtelijke bakkerij

Op 1 mei opent Ikea Delft een ambachtelijke bakkerij naast de Swedish Food Market van het woonwarenhuis.

Verbreding foodaanbod

Het nieuwe bakkerijconcept biedt zowel producten voor thuis als voor directe consumptie, aldus marketingmanager Jolanda van den Ende van Ikea Delft. Ze stelt in Out.of.Home Shop dat Ikea werkt aan een verbreding van het foodaanbod dat aansluit bij de huidige consumententrends, zoals meer biologisch en gezonder eten.

 

De nieuwe bakkerij verkoopt straks dan ook ambachtelijk vers desembrood op basis van biologische tarwe, zo vermelden posters bij de bouw. De nieuwe bakkerij gaat niet ten koste van de Swedish Food Market en de snackcounter bij de ingang.

 

Wellicht kan het concept later ook in andere vestigingen worden uitgerold. De Ikea-vestiging in Delft fungeert immers regelmatig als internationale proeftuin van het Zweedse concern. Met de opening van deze bakkerij wordt alvast duidelijk dat Ikea nieuwe stappen wil zetten in food.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.