Ikea Delft bouwt ambachtelijke bakkerij | RetailDetail

Ikea Delft bouwt ambachtelijke bakkerij

Ikea Delft bouwt ambachtelijke bakkerij

Op 1 mei opent Ikea Delft een ambachtelijke bakkerij naast de Swedish Food Market van het woonwarenhuis.

Verbreding foodaanbod

Het nieuwe bakkerijconcept biedt zowel producten voor thuis als voor directe consumptie, aldus marketingmanager Jolanda van den Ende van Ikea Delft. Ze stelt in Out.of.Home Shop dat Ikea werkt aan een verbreding van het foodaanbod dat aansluit bij de huidige consumententrends, zoals meer biologisch en gezonder eten.

 

De nieuwe bakkerij verkoopt straks dan ook ambachtelijk vers desembrood op basis van biologische tarwe, zo vermelden posters bij de bouw. De nieuwe bakkerij gaat niet ten koste van de Swedish Food Market en de snackcounter bij de ingang.

 

Wellicht kan het concept later ook in andere vestigingen worden uitgerold. De Ikea-vestiging in Delft fungeert immers regelmatig als internationale proeftuin van het Zweedse concern. Met de opening van deze bakkerij wordt alvast duidelijk dat Ikea nieuwe stappen wil zetten in food.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.