Ikea denkt ook aan veganistische klanten | RetailDetail

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

Ikea denkt ook aan veganistische klanten
Instagram Ikea Food Services

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

 

“Goed voor de mens en de planeet”

Momenteel bekijkt Ikea nog of naast de basisingrediënten ook alle toegevoegde stoffen veganistisch zijn. Pas dan wil het ook zelf spreken van een veganistische hotdog. “Maar daar zijn we nu dus mee bezig”, klinkt het volgens De Standaard bij Ikea.

 

De eerste klanten die van de nieuwe hotdog kunnen genieten, zijn de bezoekers van de vestiging in het Zweedse Malmö. Daar wordt de hotdog eind deze maand gelanceerd. Vanaf augustus 2018 zal hij ook verkrijgbaar zijn in de andere Europese winkels. “Elk jaar genieten zo’n 660 miljoen mensen van het eten bij Ikea. Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen en eten serveren dat goed is voor de mens en de planeet", verklaart Ikea de keuze voor de nieuwe hotdog.

 

Het is niet de eerste keer dat Ikea denkt aan de vegetarische en veganistische klanten: zo lanceerde het enkele jaren geleden al een vegetarische versie van de bekende Zweedse balletjes. Ondertussen is al meer dan 10% van de verkochte balletjes vegetarisch.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.

Ikea plant stadswinkel in hartje Parijs

10/04/2018

Ikea maakt werk van zijn plannen om ook in de stadscentra wereldwijd aanwezig te zijn. De meubelketen zoekt momenteel naar locaties in Parijs, Kopenhagen, Londen en Zuidoost-Azië om er met kleinere winkels een breder publiek aan te trekken.

“Ikea trok een miljard te veel af van de belastingen”

29/03/2018

Over de afgelopen zes jaar heeft Ikea ruim een miljard euro te veel afgetrokken van de belastingen, zo blijkt uit de voorlopige conclusie van de Europese Commissie. Die startte een onderzoek naar een deal die de keten sloot met de Nederlandse fiscus.

Pak minder winst voor DHZ-reus Kingfisher

22/03/2018

De Britse doe-het-zelfgroep Kingfisher zag zijn nettowinst in zijn voorbije boekjaar met ruim 20% dalen als gevolg van de herstructurering in eigen land en een zwakke verkoop in Frankrijk.