Ikea denkt ook aan veganistische klanten | RetailDetail

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

Ikea denkt ook aan veganistische klanten
Instagram Ikea Food Services

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

 

“Goed voor de mens en de planeet”

Momenteel bekijkt Ikea nog of naast de basisingrediënten ook alle toegevoegde stoffen veganistisch zijn. Pas dan wil het ook zelf spreken van een veganistische hotdog. “Maar daar zijn we nu dus mee bezig”, klinkt het volgens De Standaard bij Ikea.

 

De eerste klanten die van de nieuwe hotdog kunnen genieten, zijn de bezoekers van de vestiging in het Zweedse Malmö. Daar wordt de hotdog eind deze maand gelanceerd. Vanaf augustus 2018 zal hij ook verkrijgbaar zijn in de andere Europese winkels. “Elk jaar genieten zo’n 660 miljoen mensen van het eten bij Ikea. Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen en eten serveren dat goed is voor de mens en de planeet", verklaart Ikea de keuze voor de nieuwe hotdog.

 

Het is niet de eerste keer dat Ikea denkt aan de vegetarische en veganistische klanten: zo lanceerde het enkele jaren geleden al een vegetarische versie van de bekende Zweedse balletjes. Ondertussen is al meer dan 10% van de verkochte balletjes vegetarisch.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.