Ikea Duitsland nadert 100 miljoen euro online omzet | RetailDetail

Ikea Duitsland nadert 100 miljoen euro online omzet

Ikea Duitsland nadert 100 miljoen euro online omzet

Ikea Duitsland heeft in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 augustus, 92 miljoen euro aan online omzet gegenereerd, een stijging met meer dan een kwart ten opzichte van vorig jaar. Het is wel nog steeds maar twee procent van de totale omzet van Ikea Duitsland, terwijl het in de toekomst naar tien procent wil groeien.

Totale omzet bijna 4 miljard euro

Country Manager Peter Betzel gelooft dat die omzet in de komende jaren nog kan vervijfvoudigen. Hij verwacht dat de in het komende boekjaar online omzet met de helft zal stijgen naar 150 miljoen euro. Ook hoopt hij dat tegen eind volgend jaar alle producten van Ikea online te koop zullen zijn en dat de logistieke service nog zal verbeteren.

 

Ikea heeft in Duitsland online flinke concurrentie van Home24, een pure internet player. Die liet onlangs nog weten dat zijn online omzet in Duitsland groter is dan die van Ikea. Home24 is, net als Ikea sinds een klein half jaar, ook in Nederland aanwezig. Ikea verkoopt op slechts de helft van zijn 26 markten ook online, maar is momenteel bezig met de uitbreiding van e-commerce.

 

Daarnaast gelooft Ikea dat er in Duitsland nog ruimte is voor ongeveer twintig fysieke winkels. Twee daarvan moeten al openen in 2014 en drie andere staan al op de planning.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.