Ikea Duitsland nadert 100 miljoen euro online omzet

Ikea Duitsland nadert 100 miljoen euro online omzet

Ikea Duitsland heeft in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 augustus, 92 miljoen euro aan online omzet gegenereerd, een stijging met meer dan een kwart ten opzichte van vorig jaar. Het is wel nog steeds maar twee procent van de totale omzet van Ikea Duitsland, terwijl het in de toekomst naar tien procent wil groeien.

Totale omzet bijna 4 miljard euro

Country Manager Peter Betzel gelooft dat die omzet in de komende jaren nog kan vervijfvoudigen. Hij verwacht dat de in het komende boekjaar online omzet met de helft zal stijgen naar 150 miljoen euro. Ook hoopt hij dat tegen eind volgend jaar alle producten van Ikea online te koop zullen zijn en dat de logistieke service nog zal verbeteren.

 

Ikea heeft in Duitsland online flinke concurrentie van Home24, een pure internet player. Die liet onlangs nog weten dat zijn online omzet in Duitsland groter is dan die van Ikea. Home24 is, net als Ikea sinds een klein half jaar, ook in Nederland aanwezig. Ikea verkoopt op slechts de helft van zijn 26 markten ook online, maar is momenteel bezig met de uitbreiding van e-commerce.

 

Daarnaast gelooft Ikea dat er in Duitsland nog ruimte is voor ongeveer twintig fysieke winkels. Twee daarvan moeten al openen in 2014 en drie andere staan al op de planning.

Tags: