Ikea gaat badkamers installeren

Ikea gaat badkamers installeren

Vanaf volgende week krijgen alle winkels van Ikea in Nederland een installatieservice voor badkamers. Na een test bij enkele vestigingen is gebleken dat klanten daar nood aan hebben.

Installatie vereist kennis

Er liep al een tijdje een proefproject bij de vestigingen van Ikea in Amsterdam, Eindhoven, Barendrecht en Delft. Daar is uit naar voor gekomen dat klanten een installatieservice voor badkamers op prijs stellen. "Een spiegel met geïntegreerde verlichting vraagt namelijk om kennis van elektriciteit, en met de montage van een wastafel krijg je ook te maken met leidingwerk", aldus salesmanager Niclas Karlsson.

 

De kosten voor de service zijn 69 euro plus 25 procent van de goederenwaarde en de installatie wordt gedaan door partners van Ikea.


Toegankelijke vestiging in Zwolle

Ondertussen heeft de Zwolse Gehandicaptenraad de toekomstige vestiging van Ikea in Zwolle gedoopt tot de meest toegankelijke vestiging in Nederland. Zo zijn er aangepaste toiletten op elke verdieping en zijn de gangpaden breder gemaakt en is er bewegwijzering in contrasterende kleuren. Volgens de Zwolse Gehandicaptenraad houdt Ikea "in alles rekening met mensen met een beperking".

Tags: