Ikea lanceert pendeldienst tussen Antwerpen en Wilrijk

Ikea

Vanaf woensdag 18 augustus legt Ikea een gratis pendelbus in tussen het centrum van Antwerpen en de winkel in Wilrijk. Het gaat om een testproject, opgezet in samenwerking met Autocars De Polder, dat minstens drie maanden zal duren.

 

Toegankelijkheid verhogen

De nieuwe 'Pändelbuss', getooid in het karakteristieke geel-blauw van de woonwinkelketen, rijdt om het uur en vertrekt van aan de kruising van de Frankrijklei en de De Keyserlei, vlakbij het Centraal Station en de Rooseveltplaats. Van daaruit gaat het zonder tussenstops naar de Ikea-vestiging in Wilrijk. Bovendien mag de pendelbus gebruik maken van de busstrook, waardoor de rit amper 25 minuten in beslag zou mogen nemen.

 

“De Pändelbuss is een eenvoudige en duurzame mobiliteitsoplossing die we willen bieden aan de Antwerpenaar die eerder niet makkelijk tot Ikea Wilrijk kon geraken”, zegt Robbe Geeraerts van Ikea over het initiatief. Om het laagdrempelig te houden, is een rit bovendien helemaal gratis en kunnen klanten kleine accessoires en producten gemakkelijk meenemen op de bus. Grotere producten, zoals meubelen, worden later aan huis geleverd via één van de verschillende leveringsdiensten.

 

Helemaal nieuw is het project evenwel niet: vorig jaar organiseerde de Zweedse winkelketen - toen ook al in samenwerking met Autocars De Polder - een Pändelbuss vanuit de Kempen naar de vestiging in Wilrijk. Toen ging het echter niet om een pendelbus voor passagiers, wel een voor kleinere bestellingen die dan werden afgeleverd aan goed bereikbare parkings in Brecht, Kapellen, Malle en Turnhout.