Volgend jaar ook webshop en kleinere winkels van Ikea in België

Ikea lanceert webshop en kleinere winkels in België

Ikea lanceert webshop en kleinere winkels in België

De Zweedse meubelketen Ikea lanceert volgend jaar ook in België een webshop en een kleiner winkelconcept. Die winkels worden dan vooral ingezet als afhaalpunten voor de webshop.

Aanpassen aan de klant

Ikea is momenteel nog maar op 14 van zijn 28  markten online te vinden en het neemt ook zijn tijd om de webshop in andere landen te lanceren. “In België was die urgentie sowieso al minder groot”, zegt woordvoerster Annelies Nauwelaerts aan De Standaard. “Door de verstedelijking is de dekkingsgraad van winkels hier vrij hoog. En België is ook geen voorloper op vlak van e-commerce.”

 

Naast een webshop heeft Ikea in elf landen ook al kleinere winkelconcepten gelanceerd. Daarbij wordt meestal slechts een deel van het assortiment getoond en dient de locatie vooral als afhaalpunt voor de webshop. Ook in België zou zo’n winkel komen, al wil Ikea nog niet bevestigen waar en wanneer die dan zal verschijnen.

 

Ikea heeft de online verkoop lang uitgesteld, maar ziet nu dat het niet anders kan dan de trend volgen. “De maatschappij evolueert, we moeten ons aanpassen aan de verlangens van de klanten.” Bovendien wil Ikea tegen 2020 een omzet van 50 miljard euro halen en die groei moet ondersteund worden door de online verkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.