Ikea plant extra distributiecentrum voor online in Nederland | RetailDetail

Ikea plant extra distributiecentrum voor online in Nederland

Ikea plant extra distributiecentrum voor online in Nederland

Ikea is van plan om volgend jaar een nieuw distributiecentrum te openen in Nederland, om van daaruit sneller online bestellingen van de Nederlandse webwinkel bij de klant te krijgen. 

Vraag naar online winkel te groot

Ikea heeft momenteel al een Nederlands distributiecentrum in Oosterhout, maar de online bestellingen van Nederlandse klanten komen uit het distributiecentrum in Dortmund. De online winkel is eigenlijk een stijlbreuk voor Ikea, dat prijzen laag houdt door klanten producten zelf te laten oppikken en in elkaar te laten steken. De vraag naar een online winkel werd echter te groot.


"Mensen gaan er tegenwoordig van uit dat ze online kunnen bestellen en wij willen beter toegankelijk zijn. Zeker nu er meer oudere mensen komen en minder mensen een auto hebben", zegt e-commercemanager Peder Apelgren aan het Financieele Dagblad.

 

Betalen voor levering

Ikea heeft er wel voor gekozen om klanten te laten betalen voor de levering van online bestelde producten. Voor pakketten tot 30 kilo is dat 7,99 euro, terwijl er vanaf 45 euro moet neergeteld worden voor grotere items, zoals kasten of bedden. Ikea kiest ook niet voor snelle levering: de levertijd bedraagt acht tot tien dagen.

 

Nederland is sinds deze zomer het dertiende land waar Ikea een online winkel heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.