Ikea plant extra distributiecentrum voor online in Nederland

Ikea plant extra distributiecentrum voor online in Nederland

Ikea is van plan om volgend jaar een nieuw distributiecentrum te openen in Nederland, om van daaruit sneller online bestellingen van de Nederlandse webwinkel bij de klant te krijgen. 

Vraag naar online winkel te groot

Ikea heeft momenteel al een Nederlands distributiecentrum in Oosterhout, maar de online bestellingen van Nederlandse klanten komen uit het distributiecentrum in Dortmund. De online winkel is eigenlijk een stijlbreuk voor Ikea, dat prijzen laag houdt door klanten producten zelf te laten oppikken en in elkaar te laten steken. De vraag naar een online winkel werd echter te groot.


"Mensen gaan er tegenwoordig van uit dat ze online kunnen bestellen en wij willen beter toegankelijk zijn. Zeker nu er meer oudere mensen komen en minder mensen een auto hebben", zegt e-commercemanager Peder Apelgren aan het Financieele Dagblad.

 

Betalen voor levering

Ikea heeft er wel voor gekozen om klanten te laten betalen voor de levering van online bestelde producten. Voor pakketten tot 30 kilo is dat 7,99 euro, terwijl er vanaf 45 euro moet neergeteld worden voor grotere items, zoals kasten of bedden. Ikea kiest ook niet voor snelle levering: de levertijd bedraagt acht tot tien dagen.

 

Nederland is sinds deze zomer het dertiende land waar Ikea een online winkel heeft.

Tags: