Ikea start proef met click & collect | RetailDetail

Ikea start proef met click & collect

Ikea start proef met click & collect

De Zweedse meubelproducent Ikea is in Frankrijk gestart met click & collect. Klanten kunnen in de webwinkel aanduiden of ze de producten willen laten leveren of zelf komen ophalen bij het filiaal in Montpellier. Ze zullen wel moeten bijbetalen voor het verzamelen van hun bestelling in de winkel.

Klant kiest ophaalperiode

In de Franse webwinkel zijn ongeveer zesduizend producten beschikbaar, waarvan er vijfduizend kunnen worden opgepikt via click & collect. Klanten kunnen hun bestelde producten 24 uur later komen ophalen in de winkel en kunnen daarbij zelf aangeven wanneer het best past om tot aan de winkel te komen. Daar wordt de bestelling dan binnen enkele minuten in de auto geladen.

 

Wie gebruik wil maken van de dienst zal wel 25 euro verzamelkosten moeten betalen, al kost het voor Ikea Family-leden slechts 9,95 euro. De webwinkel van Ikea levert ook aan huis, daarbij is de meerkost voor de levering nog eens19 euro.

 

Ook in Nederland heeft Ikea sinds deze zomer een webwinkel, waarop ongeveer twee derde van het gamma te koop is. Die levert eveneens aan huis, tegen een meerprijs van 7,99 euro. De levertermijn bedraagt wel minstens negen dagen, aangezien de producten van de webwinkel van Ikea liggen opgeslagen in het Duitse Dortmund.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.