Ikea start proef met click & collect

Ikea start proef met click & collect

De Zweedse meubelproducent Ikea is in Frankrijk gestart met click & collect. Klanten kunnen in de webwinkel aanduiden of ze de producten willen laten leveren of zelf komen ophalen bij het filiaal in Montpellier. Ze zullen wel moeten bijbetalen voor het verzamelen van hun bestelling in de winkel.

Klant kiest ophaalperiode

In de Franse webwinkel zijn ongeveer zesduizend producten beschikbaar, waarvan er vijfduizend kunnen worden opgepikt via click & collect. Klanten kunnen hun bestelde producten 24 uur later komen ophalen in de winkel en kunnen daarbij zelf aangeven wanneer het best past om tot aan de winkel te komen. Daar wordt de bestelling dan binnen enkele minuten in de auto geladen.

 

Wie gebruik wil maken van de dienst zal wel 25 euro verzamelkosten moeten betalen, al kost het voor Ikea Family-leden slechts 9,95 euro. De webwinkel van Ikea levert ook aan huis, daarbij is de meerkost voor de levering nog eens19 euro.

 

Ook in Nederland heeft Ikea sinds deze zomer een webwinkel, waarop ongeveer twee derde van het gamma te koop is. Die levert eveneens aan huis, tegen een meerprijs van 7,99 euro. De levertermijn bedraagt wel minstens negen dagen, aangezien de producten van de webwinkel van Ikea liggen opgeslagen in het Duitse Dortmund.

Tags: