Ikea start proef met click & collect | RetailDetail

Ikea start proef met click & collect

Ikea start proef met click & collect

De Zweedse meubelproducent Ikea is in Frankrijk gestart met click & collect. Klanten kunnen in de webwinkel aanduiden of ze de producten willen laten leveren of zelf komen ophalen bij het filiaal in Montpellier. Ze zullen wel moeten bijbetalen voor het verzamelen van hun bestelling in de winkel.

Klant kiest ophaalperiode

In de Franse webwinkel zijn ongeveer zesduizend producten beschikbaar, waarvan er vijfduizend kunnen worden opgepikt via click & collect. Klanten kunnen hun bestelde producten 24 uur later komen ophalen in de winkel en kunnen daarbij zelf aangeven wanneer het best past om tot aan de winkel te komen. Daar wordt de bestelling dan binnen enkele minuten in de auto geladen.

 

Wie gebruik wil maken van de dienst zal wel 25 euro verzamelkosten moeten betalen, al kost het voor Ikea Family-leden slechts 9,95 euro. De webwinkel van Ikea levert ook aan huis, daarbij is de meerkost voor de levering nog eens19 euro.

 

Ook in Nederland heeft Ikea sinds deze zomer een webwinkel, waarop ongeveer twee derde van het gamma te koop is. Die levert eveneens aan huis, tegen een meerprijs van 7,99 euro. De levertermijn bedraagt wel minstens negen dagen, aangezien de producten van de webwinkel van Ikea liggen opgeslagen in het Duitse Dortmund.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.