Ikea stort 100 miljoen voor pensioenen | RetailDetail

Ikea stort 100 miljoen voor pensioenen

Ikea stort 100 miljoen voor pensioenen

De Zweedse meubelgigant Ikea heeft nog eens 100 miljoen euro gestort voor het loyaliteitsprogramma Tack, dat alle werknemers wereldwijd een bonus wil geven als ze langer dan vijf jaar bij de keten werken.

Extraatje op pensioen

Ikea schonk bij de start van het programma ook al 100 miljoen euro, waardoor het totaal nu op 200 miljoen euro komt te staan. Werknemers die minstens vijf jaar bij Ikea werken krijgen een deel van dat bedrag als extraatje boven op hun pensioen.

 

"Met dit programma willen we dan ook onze waardering en dankbaarheid tonen voor de loyaliteit van onze medewerkers en de bijdrage die zij leveren aan het succes van IKEA", zegt Kristina Johansson, country manager Ikea Nederland.

 

Elke werknemer van Ikea krijgt een bedrag toebedeeld dat afhangt van hun gewerkte uren, maar onafhankelijk is van hun eenheid, functie of salarisschaal.

 

Naast het loyaliteitsprogramma Tack bestaat ook nog de One Ikea prestatiebonus, waarvoor alle werknemers in aanmerking komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.