Ikea stort 100 miljoen voor pensioenen | RetailDetail

Ikea stort 100 miljoen voor pensioenen

Ikea stort 100 miljoen voor pensioenen

De Zweedse meubelgigant Ikea heeft nog eens 100 miljoen euro gestort voor het loyaliteitsprogramma Tack, dat alle werknemers wereldwijd een bonus wil geven als ze langer dan vijf jaar bij de keten werken.

Extraatje op pensioen

Ikea schonk bij de start van het programma ook al 100 miljoen euro, waardoor het totaal nu op 200 miljoen euro komt te staan. Werknemers die minstens vijf jaar bij Ikea werken krijgen een deel van dat bedrag als extraatje boven op hun pensioen.

 

"Met dit programma willen we dan ook onze waardering en dankbaarheid tonen voor de loyaliteit van onze medewerkers en de bijdrage die zij leveren aan het succes van IKEA", zegt Kristina Johansson, country manager Ikea Nederland.

 

Elke werknemer van Ikea krijgt een bedrag toebedeeld dat afhangt van hun gewerkte uren, maar onafhankelijk is van hun eenheid, functie of salarisschaal.

 

Naast het loyaliteitsprogramma Tack bestaat ook nog de One Ikea prestatiebonus, waarvoor alle werknemers in aanmerking komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.