Ikea werkt aan slim wonen

Ikea werkt aan slim wonen

Ikea werkt samen met Amazon Alexa en Google Assistant aan producten voor slim wonen. De keten begint deze zomer met verlichting voor een 'connected' huis, die met de stem kan worden bediend.

Smart home betaalbaar maken

De Smart Lighting-collectie werkt straks ook samen met andere woonaccessoires, zoals thermostaten, deursloten en ventilatoren. De producten zijn geschikt voor Google Assistant, Amazon Alexa en Apple HomeKit en moeten domotica, het geautomatiseerd bedienen van apparaten in huis, mogelijk en betaalbaar maken. “Door samen te werken met andere spelers in de markt, maken we het nog makkelijker om vooruitstrevende technologie te integreren in je huis”, stelt Björn Block van Ikea Home Smart.

 

Het woonwarenhuis lanceerde twee jaar geleden voor Ikea Home Smart de Wireless Charging collectie voor het draadloos opladen van smartphones. Vorige maand kwam hier de Smart Lighting collectie bij, kant-en-klare sets slimme led-verlichting. Ikea verdiept zich in wonen in de toekomst: het concern presenteerde vorige maand de woonkamer van de toekomst tijdens het Ikea Festival Let's Make Room for Life gedurende de Milanese designweek Salone del Mobile.