Ikea werkt aan slim wonen | RetailDetail

Ikea werkt aan slim wonen

Ikea werkt aan slim wonen

Ikea werkt samen met Amazon Alexa en Google Assistant aan producten voor slim wonen. De keten begint deze zomer met verlichting voor een 'connected' huis, die met de stem kan worden bediend.

Smart home betaalbaar maken

De Smart Lighting-collectie werkt straks ook samen met andere woonaccessoires, zoals thermostaten, deursloten en ventilatoren. De producten zijn geschikt voor Google Assistant, Amazon Alexa en Apple HomeKit en moeten domotica, het geautomatiseerd bedienen van apparaten in huis, mogelijk en betaalbaar maken. “Door samen te werken met andere spelers in de markt, maken we het nog makkelijker om vooruitstrevende technologie te integreren in je huis”, stelt Björn Block van Ikea Home Smart.

 

Het woonwarenhuis lanceerde twee jaar geleden voor Ikea Home Smart de Wireless Charging collectie voor het draadloos opladen van smartphones. Vorige maand kwam hier de Smart Lighting collectie bij, kant-en-klare sets slimme led-verlichting. Ikea verdiept zich in wonen in de toekomst: het concern presenteerde vorige maand de woonkamer van de toekomst tijdens het Ikea Festival Let's Make Room for Life gedurende de Milanese designweek Salone del Mobile.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.