Ikea werkt aan slim wonen | RetailDetail

Ikea werkt aan slim wonen

Ikea werkt aan slim wonen

Ikea werkt samen met Amazon Alexa en Google Assistant aan producten voor slim wonen. De keten begint deze zomer met verlichting voor een 'connected' huis, die met de stem kan worden bediend.

Smart home betaalbaar maken

De Smart Lighting-collectie werkt straks ook samen met andere woonaccessoires, zoals thermostaten, deursloten en ventilatoren. De producten zijn geschikt voor Google Assistant, Amazon Alexa en Apple HomeKit en moeten domotica, het geautomatiseerd bedienen van apparaten in huis, mogelijk en betaalbaar maken. “Door samen te werken met andere spelers in de markt, maken we het nog makkelijker om vooruitstrevende technologie te integreren in je huis”, stelt Björn Block van Ikea Home Smart.

 

Het woonwarenhuis lanceerde twee jaar geleden voor Ikea Home Smart de Wireless Charging collectie voor het draadloos opladen van smartphones. Vorige maand kwam hier de Smart Lighting collectie bij, kant-en-klare sets slimme led-verlichting. Ikea verdiept zich in wonen in de toekomst: het concern presenteerde vorige maand de woonkamer van de toekomst tijdens het Ikea Festival Let's Make Room for Life gedurende de Milanese designweek Salone del Mobile.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.