Impermo trekt naar Nederland en Luxemburg

Impermo

Tegelspecialist Impermo zet zijn expansie versneld verder. In de komende zes maanden zal het Limburgse bedrijf vier nieuwe toonzalen openen, met ook een allereerste vestiging in Nederland.

 

50 miljoen euro omzet

Het gaat Impermo voor de wind: in het voorbije decennium steeg het aantal vestigingen van het familiebedrijf van één naar tien. Vorig jaar klom de omzet dankzij corona in één klap van 40 naar 50 miljoen euro: mensen gingen in de lockdowns massaal aan het klussen en daar kon de specialist in tegels, natuursteen en parket mee van profiteren.

 

De sterke groei wakkert de ambitie van CEO Ann Gijsens alleen maar aan. In het komende halfjaar zal Impermo vier nieuwe toonzalen openen, te beginnen op zaterdag 16 oktober in Aarlen (vlak naast de gloednieuwe vestiging van Ikea). In de provincie Luxemburg was het bedrijf nog niet aanwezig.

 

Nederland

Daarnaast zal Impermo zich ook voor het eerst buiten de landsgrenzen wagen, een vervolg op de Nederlandse webshop die vorig jaar werd gelanceerd. “We komen nu ook écht onder de kerktoren uit, want dit jaar nog trekken we voor het eerst met een fysieke winkel naar Nederland. We zullen ons in Eindhoven vestigen, om van daaruit de rest van Nederland te veroveren”, zegt Gijsens in een persbericht.

 

Begin volgend jaar komen er dan nog twee toonzalen bij, in Marche-en-Famenne (ook al in de provincie Luxemburg) en Brugge. Nadien zal de keten dus veertien vestigingen tellen.