Internationale Meubel Groep bundelt woonwinkels

Internationale Meubel Groep bundelt woonwinkels

Steeds meer grote woonwinkels sluiten zich aan bij Internationale Meubel Groep, om zo onder hun eigen naam toch te profiteren van een grotere inkoopkracht. "Alleen opereren is niet meer te doen", zegt de directeur Piet Boeye.

Twee nieuwkomers

Sinds afgelopen maand behoren ook Woonboulevard Poortvliet en De Groot Wonen tot de groep. Ook Inhouse, DroomDomein, Superkeukens, Pronto Wonen, Profijt Meubel en Keuken Depot behoren tot IMG, dat voor hen de inkoop, e-commerce en marketing verzorgt. Zo drukt de groep jaarlijks een paar miljoen folders voor de verschillende bedrijven, een kost die ze anders helemaal zelf moeten dragen.

 

Een ander voordeel is dat aankopen voor verschillende ondernemers gebundeld kunnen worden, zodat onder andere de transportkosten kunnen worden gedrukt en de aankoopvolumes groter zijn. "Met het toevoegen van nieuwe ondernemers bewerkstellingen wij, door volumes te bundelen, steeds meer inkoopvoordeel", vertelt Boeye aan RetailNews.

 

Samen hebben de leden van IMG in Nederland meer dan 150 winkels. Alle woonwinkels beschikken tevens over een eigen webshop, die beheerd wordt door de groep.

Tags: