Internationale Meubel Groep bundelt woonwinkels | RetailDetail

Internationale Meubel Groep bundelt woonwinkels

Internationale Meubel Groep bundelt woonwinkels

Steeds meer grote woonwinkels sluiten zich aan bij Internationale Meubel Groep, om zo onder hun eigen naam toch te profiteren van een grotere inkoopkracht. "Alleen opereren is niet meer te doen", zegt de directeur Piet Boeye.

Twee nieuwkomers

Sinds afgelopen maand behoren ook Woonboulevard Poortvliet en De Groot Wonen tot de groep. Ook Inhouse, DroomDomein, Superkeukens, Pronto Wonen, Profijt Meubel en Keuken Depot behoren tot IMG, dat voor hen de inkoop, e-commerce en marketing verzorgt. Zo drukt de groep jaarlijks een paar miljoen folders voor de verschillende bedrijven, een kost die ze anders helemaal zelf moeten dragen.

 

Een ander voordeel is dat aankopen voor verschillende ondernemers gebundeld kunnen worden, zodat onder andere de transportkosten kunnen worden gedrukt en de aankoopvolumes groter zijn. "Met het toevoegen van nieuwe ondernemers bewerkstellingen wij, door volumes te bundelen, steeds meer inkoopvoordeel", vertelt Boeye aan RetailNews.

 

Samen hebben de leden van IMG in Nederland meer dan 150 winkels. Alle woonwinkels beschikken tevens over een eigen webshop, die beheerd wordt door de groep.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.