Jesper Brodin nieuwe CEO Ikea Group

Jesper Brodin nieuwe CEO Ikea Group

Op 1 september zwaait Ikea de huidige CEO Peter Agnefjäll uit en krijgt Jesper Brodin de verantwoordelijkheid over de groep. Agnefjäll zat sinds 2012 op zijn post.

22 jaar bij Ikea

Agnefjäll is wel al 22 jaar aan de slag bij Ikea, maar heeft nu besloten om het bedrijf te verlaten en een andere uitdaging te zoeken. “Na 22 bijzondere jaren bij IKEA, waarvan vijf in mijn huidige rol, voelt het als een natuurlijk moment om een ander pad in te slaan,” laat Agnefjäll weten. “IKEA is een belangrijk deel van mijn leven geweest, zowel persoonlijk als professioneel. Voordat ik nieuwe keuzes ga maken, wil ik eerst extra tijd doorbrengen met mijn gezin.

 

Zijn opvolger is dus Jesper Brodin, die vanaf 1 september aan de slag gaat in zijn nieuwe functie. Hij is momenteel nog algemeen directeur van Ikea Zweden en als zodanig verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het productaanbod en de logistieke keten.

 

“Respecteer zijn keuze”

“Lange tijd heb ik intensief samengewerkt met Peter,” zegt Jesper Brodin. “Met zeer velen voel ik me geroepen om hem te bedanken voor zijn geweldige inzet en sturing. Afgelopen jaren heeft dat enorm bijgedragen aan de groei van Ikea. Ik verwacht dat ons nog veel mooie jaren te wachten staan. Het is bijzonder eervol om in mijn nieuwe rol te kunnen meewerken aan de snelle ontwikkelingen in de retailwereld.”

 

“Het stemt mij verdrietig dat Peter na vele jaren trouwe dienst gaat vertrekken, maar ik respecteer zijn keuze. Onder zijn leiding heeft IKEA Group nieuwe, belangrijke markten aangeboord. Ook heeft hij flinke stappen gezet in het veranderingsproces, waardoor we beter kunnen inspelen op de steeds veranderende wensen van onze klanten”, aldus Lars-Johan Jarnheimer, voorzitter van INGKA Holding. “Daarnaast heeft Peter onze toewijding voor duurzaamheid verder in de praktijk gebracht. Ik kijk uit naar de samenwerking met Jesper, nu we onze volgende stappen zetten om ’s werelds grootste multichannel woonwarenhuis te worden.”

Tags: