Jesper Brodin nieuwe CEO Ikea Group | RetailDetail

Jesper Brodin nieuwe CEO Ikea Group

Jesper Brodin nieuwe CEO Ikea Group

Op 1 september zwaait Ikea de huidige CEO Peter Agnefjäll uit en krijgt Jesper Brodin de verantwoordelijkheid over de groep. Agnefjäll zat sinds 2012 op zijn post.

22 jaar bij Ikea

Agnefjäll is wel al 22 jaar aan de slag bij Ikea, maar heeft nu besloten om het bedrijf te verlaten en een andere uitdaging te zoeken. “Na 22 bijzondere jaren bij IKEA, waarvan vijf in mijn huidige rol, voelt het als een natuurlijk moment om een ander pad in te slaan,” laat Agnefjäll weten. “IKEA is een belangrijk deel van mijn leven geweest, zowel persoonlijk als professioneel. Voordat ik nieuwe keuzes ga maken, wil ik eerst extra tijd doorbrengen met mijn gezin.

 

Zijn opvolger is dus Jesper Brodin, die vanaf 1 september aan de slag gaat in zijn nieuwe functie. Hij is momenteel nog algemeen directeur van Ikea Zweden en als zodanig verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het productaanbod en de logistieke keten.

 

“Respecteer zijn keuze”

“Lange tijd heb ik intensief samengewerkt met Peter,” zegt Jesper Brodin. “Met zeer velen voel ik me geroepen om hem te bedanken voor zijn geweldige inzet en sturing. Afgelopen jaren heeft dat enorm bijgedragen aan de groei van Ikea. Ik verwacht dat ons nog veel mooie jaren te wachten staan. Het is bijzonder eervol om in mijn nieuwe rol te kunnen meewerken aan de snelle ontwikkelingen in de retailwereld.”

 

“Het stemt mij verdrietig dat Peter na vele jaren trouwe dienst gaat vertrekken, maar ik respecteer zijn keuze. Onder zijn leiding heeft IKEA Group nieuwe, belangrijke markten aangeboord. Ook heeft hij flinke stappen gezet in het veranderingsproces, waardoor we beter kunnen inspelen op de steeds veranderende wensen van onze klanten”, aldus Lars-Johan Jarnheimer, voorzitter van INGKA Holding. “Daarnaast heeft Peter onze toewijding voor duurzaamheid verder in de praktijk gebracht. Ik kijk uit naar de samenwerking met Jesper, nu we onze volgende stappen zetten om ’s werelds grootste multichannel woonwarenhuis te worden.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.