Jouw Marktkraam speelt in op duurzaamheid | RetailDetail

Jouw Marktkraam speelt in op duurzaamheid

Jouw Marktkraam speelt in op duurzaamheid

Jouw Marktkraam telt eind dit jaar 27 filialen verspreid over het land. Begin dit jaar stelde de franchiseformule nog 20 winkels als doel voor eind 2015. De formule speelt met verkoop via kraamverhuur aan ondernemers en consumenten in op duurzaamheid.

Geaccepteerd verkoopkanaal

De formule groeide in twee jaar tijd uit tot een geaccepteerd verkoopkanaal voor nieuwe en zelfgemaakte producten. Met het concept speelt Jouw Marktkraam onder meer in op de trend naar duurzaamheid. Nederlanders worden zich steeds bewuster van de verspillingmaatschappij. Ze kiezen ervoor vaker tweedehands te kopen, maar ook hun eigen spullen niet zomaar weg te gooien. Het concept komt tevens tegemoet aan de trend om originele en vintage spullen te verzamelen.

 

Jouw Marktkraam wil iedereen de kans geven om te ondernemen en spullen in de etalage te zetten. Franchisenemers willen daarnaast een platform bieden aan ondernemers en hobbyisten. Consumenten en ondernemers kunnen een kraam voor een week of langer huren. Ze richten zelf hun kraam in, prijzen de producten met behulp van ontvangen barcodestickers en hebben er vervolgens geen omkijken meer naar. De medewerker van Jouw Marktkraam zorgt voor de verkopen, die te volgen zijn via de app.

 

Jouw Marktkraam werd in november 2013 gestart door Linda van de Kuinder in Leeuwarden. De formule zegt maandelijks tot tien verzoeken van nieuwe belangstellenden voor franchise te ontvangen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.