JYSK in april van start in Wallonië

JYSK gaat van start in Wallonië. In april opent de eerste woonwinkel van de Scandinavische keten over de Franse taalgrens in Sambreville.

 

Naar 100 Belgische winkels

Precies twee jaar na de intrede in België steekt JYSK, een Deense keten van meubel- en interieurwarenhuizen, de taalgrens over: na 15 winkels in Vlaanderen opent het op 3 april een eerste Waalse winkel in Sambreville.


De keten zoekt medewerkers voor het Franstalige team, kondigt development coördinator Sebastiaan Lindeboom aan. Op termijn wil JYSK immers naar nog veel meer winkels in Wallonië: de keten sprak eerder al de ambitie uit om in België naar liefst honderd vestigingen te groeien

 

Agressieve expansiepolitiek

Afgelopen jaar opende de Deense Ikea-concurrent negen nieuwe vestigingen in Vlaanderen, waarvan zes tijdens in de zomer. Oorspronkelijk moest de teller eind 2018 op 17 woonwinkels staan, maar dat blijkt toch niet te zijn gelukt.


JYSK staat bekend om zijn agressieve expansiepolitiek: de Deense retailketen, die vorig boekjaar goed was voor een omzet van 3,6 miljard euro, en is vandaag actief in vijftig landen. Eind mei opende de interieurketen liefst vijf winkels in vijf verschillende landen op één dag. Jaarlijks opent het bedrijf zo’n 120 nieuwe fysieke vestigingen.