Jysk opent vijf winkels op één dag | RetailDetail

Jysk opent vijf winkels op één dag

Jysk opent vijf winkels op één dag
Foto: Jysk

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

 

"Gewoon om veel winkels te openen"

Het Deense Jysk is volop bezig met uitbreiden: de keten opent elk jaar 120 nieuwe winkels. Toch was 31 mei zelfs voor Jysk vrij uniek: de groep opende vijf vestigingen op één dag, en dat in Boedapest, Kiev, Bistrita, Malacky en Västberga. “We zijn het gewoon om veel winkels te openen, maar het is toch wat speciaal om zoveel winkels op één dag te openen. We kunnen dat alleen doen omdat expansie en nieuwe winkels openen deel uitmaakt van het DNA van Jysk. Onze medewerkers weten precies wat ze moeten doen om te verzekeren dat onze klanten een fijne ervaring krijgen op de openingsdag en daarna”, zegt vicepresident Mikael Nielsen.

 

Vandaag heeft de Jysk-groep wereldwijd 2.616 winkels, inclusief de vijf nieuwe. Veel meer is nog op komst in de komende maanden, verzekert Nielsen: het volgende land waar de woonketen, die in Scandinavië vooral bekend is voor haar bedden en beddengoed, zijn intrede maakt is Ierland.

 

Jysk is ondertussen actief in maar liefst vijftig landen en heeft 22.000 medewerkers. De groep, die nog eigendom is van oprichter Lars Larsen, heeft een omzet van 3,36 miljard euro. Sinds vorig is de keten ook in België aanwezig, in Nederland is de formule al langer vertegenwoordigd.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

JD.com rolt antwoord op Amazon Go internationaal uit

06/08/2018

Het Chinese JD.com opent in Indonesië een onbemande en kassaloze winkel: in- en uitchecken gebeurt er met QR-codes en gezichtsherkenning. De online retailer probeert zo een antwoord te bieden op Amazon Go.

Eggo flirt met 50 winkels in België, start in Nederland

03/08/2018

Keukenwinkelketen èggo blijft groeien: na Luxemburg en Spanje luidt de eerste Nederlandse pilootwinkel in Breda het begin van een nieuw expansiehoofdstuk in. In België zijn er ondertussen bijna vijftig winkels.

Teleurstellende cijfers voor Beter Bed

30/07/2018

Beddenretailer Beter Bed Holding heeft er geen prettige eerste jaarhelft op zitten: zowel de omzet als de winst staan onder druk als gevolg van aanhoudende problemen op de Duitse markt. In Nederland en België steeg de omzet wel.

Tesco lanceert eigen discounter in strijd tegen Aldi en Lidl

24/07/2018

De Britse supermarktketen Tesco formuleert een eigen antwoord op het groeiende succes van Aldi en Lidl: vanaf september zouden in het Verenigd Koninkrijk de eerste vestigingen van een eigen discountketen in de stijl van Colruyt opengaan.

Ambitieus Albert Heijn komt nu ook naar Ronse

24/07/2018

Het expansieritme van Albert Heijn vertraagt niet in België: volgens bronnen uit de vastgoedsector zitten er tientallen projecten in de pijplijn. Dit najaar opent de retailer onder andere een gloednieuwe winkel in het Oost-Vlaamse Ronse.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).