Jysk opent vijf winkels op één dag | RetailDetail

Jysk opent vijf winkels op één dag

Jysk opent vijf winkels op één dag
Foto: Jysk

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

 

"Gewoon om veel winkels te openen"

Het Deense Jysk is volop bezig met uitbreiden: de keten opent elk jaar 120 nieuwe winkels. Toch was 31 mei zelfs voor Jysk vrij uniek: de groep opende vijf vestigingen op één dag, en dat in Boedapest, Kiev, Bistrita, Malacky en Västberga. “We zijn het gewoon om veel winkels te openen, maar het is toch wat speciaal om zoveel winkels op één dag te openen. We kunnen dat alleen doen omdat expansie en nieuwe winkels openen deel uitmaakt van het DNA van Jysk. Onze medewerkers weten precies wat ze moeten doen om te verzekeren dat onze klanten een fijne ervaring krijgen op de openingsdag en daarna”, zegt vicepresident Mikael Nielsen.

 

Vandaag heeft de Jysk-groep wereldwijd 2.616 winkels, inclusief de vijf nieuwe. Veel meer is nog op komst in de komende maanden, verzekert Nielsen: het volgende land waar de woonketen, die in Scandinavië vooral bekend is voor haar bedden en beddengoed, zijn intrede maakt is Ierland.

 

Jysk is ondertussen actief in maar liefst vijftig landen en heeft 22.000 medewerkers. De groep, die nog eigendom is van oprichter Lars Larsen, heeft een omzet van 3,36 miljard euro. Sinds vorig is de keten ook in België aanwezig, in Nederland is de formule al langer vertegenwoordigd.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.