Kwantum koerst naar klantgericht met vernieuwde formule | RetailDetail

Kwantum koerst naar klantgericht met vernieuwde formule

Kwantum koerst naar klantgericht met vernieuwde formule

Kwantum opent zaterdag in Breda officieel haar vernieuwde formule. De winkel is de 11e locatie in Nederland waarmee de woonformule naar klantgericht koerst. Het concept is klaar voor verdere uitrol; Kwantum wil in 2016 de 100e winkel ombouwen.

Service met centraal eiland en Benesto

Het service-eiland vormt het centrale punt in de winkels, die tevens een nieuw uiterlijk en routing kregen. De formule wil ook met Benesto, het eigen serviceapparaat, de klantgerichtheid verder versterken.

 

“Met deze zelfstandige serviceorganisatie, een van de grootste van Nederland, ondersteunen we de klant bij het inmeten, op maat maken of installeren van onze producten”, aldus Rob Berns, CEO van Home Fashion Group, waar Kwantum deel van uitmaakt. In de winkels staan medewerkers bovendien klaar om de klant te helpen met advies over vloer, raam of wand.

 

Het team van Benesto telt eigen medewerkers en zzp-ers, die in onder meer het distributiecentrum van Kwantum in Tilburg producten als vloerbedekking, gordijnen, rolgordijnen naar klantwens op maat maken.

 

Op maat maken

De vraag van de klant door de keten halen (pull) in plaats van producten door de keten duwen (push), dat wordt het kenmerk van de vernieuwde formule, stelt Berns. “De klant wil zijn producten aangepast ontvangen. Kwantum gaat daarom alles voor vloer, wand en wonen op maat maken. We beschikken hiervoor over een vraaggestuurde databank met ict-ondersteuning, om klantspecifieke orders te verzorgen. De klant kan de orders ook online volgen”.

 

“De klant weet heel goed wat hij wil. Wij ondersteunen hem met vakmanschap en maatwerk bij het maken, leggen of installeren. Deze service combineren wij met een trendy collectie decoratie-artikelen en de gegarandeerd laagste prijs.”

 

Gereed voor uitrol

Kwantum wil volgend jaar de honderdste winkel in Nederland ombouwen. Berns: “We zijn lang aan het testen geweest met de nieuwe formule. Het concept is gereed voor verdere uitrol, dus we kunnen er vaart achter zetten”. Negen Kwantum-winkels in België zijn inmiddels vernieuwd.

 

Kwantum wil met de nieuwe formule en ook online haar positie als marktleider in wand-, raam- en vloerproducten de komende jaren verstevigen. Achter één op de vier ramen in Nederland hangen gordijnen van Kwantum, beweert de formule. Dit komt mede door de service aan huis van Benesto.

 

Home Fashion Group

Kwantum Nederland, Kwantum België en Benesto behoren sinds half november tot Home Fashion Group (HFG). Kwantum Nederland is met hoofdkantoor en distributiecentrum gevestigd in Tilburg. HFG, een Nederlandse holding voor internationale woonretailformats, werd twee jaar geleden opgericht. De onderneming heeft 110 winkels en websites (met bijna 30 miljoen bezoekers per jaar) in Nederland en Vlaanderen en telt meer dan 1600 medewerkers. HFG bestaat naast Kwantum uit de labels Benesto, Woon&Co en Dekowize.

 

Gilde Equity Management werd onlangs de nieuwe aandeelhouder van HFG. De formele goedkeuring van de aankoop van de investeringsmaatschappij, ook eigenaar van Bakker Bart, door de AFM wordt nog voor kerst verwacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.