Leen Bakker en Kwantum bundelen de krachten

Winkel van retailer Leen Bakker in Nederland
Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Interieurketens Leen Bakker en Kwantum gaan samen verder onder een overkoepelend directieteam. De twee formules blijven wel zelfstandig bestaan.

 

Mix van de twee

De twee Nederlandse interieurformules hadden al historische banden en horen sinds 2017 allebei tot het portfolio van investeerdersgroep Gilde, maar gaan nu ook operationeel samenwerken. Beide bedrijven komen vanaf vandaag onder dezelfde overkoepelende directie te staan.

 

Aan het hoofd van het nieuwe directieteam komt Debbie Klein, die sinds 2018 al de CEO is van van Leen Bakker. De topman van Kwantum wordt in de nieuwe opstelling directeur strategie. Ook de overige managementsposities worden ingevuld door medewerkers van een van de twee ketens.

 

Groeiversnelling 

Tegenover de consument blijven de twee enseignes zich wel apart positioneren. Ze hebben immers een complementair aanbod, waarbij Leen Bakker vooral decoratie en meubelen aanbiedt, terwijl Kwantum zich specialiseert in raambekleding en vloeren.

 

Achter de schermen is het niettemin de bedoeling om samen te smelten, volgens Dagblad van het Noorden met name te behoeve van online en ook qua groeistrategie. De gezamenlijke structuur moet volgens de krant voor een groeiversnelling zorgen. In een interview met RetailDetail deelde Debbie Klein eerder ook al haar geloof in e-commerce en digitale media.

 

Zowel Kwantum als Leen Bakker zijn in België en Nederland actief. De vloerenverkoper telt 110 winkels en meer dan 2000 medewerkers, Leen Bakker is goed voor 165 woonwarenhuizen en 2500 werknemers.