Leen Bakker wil omnichannel nationaal uitrollen | RetailDetail

Leen Bakker wil omnichannel nationaal uitrollen

Leen Bakker wil omnichannel nationaal uitrollen

Interieurwinkel Leen Bakker wil een nieuw concept waar de focus op omnichannel ligt, na succesvolle resultaten van een test in vijf winkels, nu landelijk uitrollen.

Dynamische prijzen

Via kiosken en tablets hebben klanten toegang tot het volledige assortiment van Leen Bakker en kunnen ze in de winkels onmiddellijk online bestellen. De keten wil er zo voor zorgen dat klanten steeds toegang hebben tot alle producten.

 

Leen Bakker wil ook dynamische prijzen gaan gebruiken, waarbij rekening wordt gehouden met de prijzen van concurrenten. Dat is een praktijk die bij sommige supermarkten al volledig ingeburgerd is. Ook wil het online bestellingen al binnen een uur aan huis leveren door gebruik te maken van de stock van de fysieke winkels, vernam RetailNews.

 

"We willen de nummer één in e-commerce in de Benelux worden", zegt directeur inkoop en communicatie Wim Braafhart daarover. Leen Bakker maakt deel uit van de Blokker Holding, die bij Blokker ook sterk is aan het inzetten op de uitbouw van omnichannel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.