Lief! Lifestyle trekt naar Duitsland | RetailDetail

Lief! Lifestyle trekt naar Duitsland

Lief! Lifestyle trekt naar Duitsland

Modeketen Lief! Lifestyle maakt de overstap naar Duitsland. Het zal op 6 november een eerste 'concept store' openen in Berlijn. Het idee van de winkel is voor een groot stuk gebaseerd op de conceptwinkel in Sliedrecht.

Logische stap

De winkel van Lief! Lifestyle zal te vinden zijn in The Mall of Berlin, vlakbij de Potsdamer Platz, en zal een winkeloppervlakte hebben van 130 vierkante meter. Daar zal het hele assortiment van het bedrijf verkocht worden.


Lief! Lifestyle ging eerder dit jaar failliet, waarna het alle winkels sloot, behalve de 'concept store' in Sliedrecht en de outletwinkel in Bataviastad. Toen werden ook de uitbreidingsplannen naar Duitsland opgeborgen. De nieuwe eigenaar van de keten, Kids Fashion Group, is echter een Duits bedrijf en daarom was een expansie naar dat land een logische stap, volgens CEO John van den Herik.


"Ik heb hoge verwachtingen van de nieuwe winkel. The Mall of Berlin is nog maar kort open en zit op een prestigieuze plek waar ook veel toeristen komen", zegt Van den Herik aan Fashion United. "Het filiaal is veel kleiner en compacter ingericht dan de conceptstore in Sliedrecht, maar wel wordt er het hele assortiment verkocht en is het idee hetzelfde. Consumenten kunnen hier het hele concept van het merk beleven."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.