Lief! Lifestyle trekt naar Duitsland

Lief! Lifestyle trekt naar Duitsland

Modeketen Lief! Lifestyle maakt de overstap naar Duitsland. Het zal op 6 november een eerste 'concept store' openen in Berlijn. Het idee van de winkel is voor een groot stuk gebaseerd op de conceptwinkel in Sliedrecht.

Logische stap

De winkel van Lief! Lifestyle zal te vinden zijn in The Mall of Berlin, vlakbij de Potsdamer Platz, en zal een winkeloppervlakte hebben van 130 vierkante meter. Daar zal het hele assortiment van het bedrijf verkocht worden.


Lief! Lifestyle ging eerder dit jaar failliet, waarna het alle winkels sloot, behalve de 'concept store' in Sliedrecht en de outletwinkel in Bataviastad. Toen werden ook de uitbreidingsplannen naar Duitsland opgeborgen. De nieuwe eigenaar van de keten, Kids Fashion Group, is echter een Duits bedrijf en daarom was een expansie naar dat land een logische stap, volgens CEO John van den Herik.


"Ik heb hoge verwachtingen van de nieuwe winkel. The Mall of Berlin is nog maar kort open en zit op een prestigieuze plek waar ook veel toeristen komen", zegt Van den Herik aan Fashion United. "Het filiaal is veel kleiner en compacter ingericht dan de conceptstore in Sliedrecht, maar wel wordt er het hele assortiment verkocht en is het idee hetzelfde. Consumenten kunnen hier het hele concept van het merk beleven."

Tags: