"Macintosh heeft Kwantum-formule verkwanseld" | RetailDetail

"Macintosh heeft Kwantum-formule verkwanseld"

"Macintosh heeft Kwantum-formule verkwanseld"

Kwantum is niet goed af in handen van Macintosh Retail Group, meent oprichter Joop Steenbergen. Macintosh heeft volgens Steenbergen de formule verkwanseld en laat zich door Action de kaas van het brood eten.

Oprichter pleit voor terugkeer naar partijenhandel

Steenbergen is er in een interview in De Telegraaf van overtuigd dat hij Kwantum in Nederland weer op de kaart zou kunnen zetten. "Ik wil Kwantum weer winstgevend maken. Een Kwantum die elk jaar een winst van zes tot tien miljoen maakt, moet mogelijk zijn." Tot nu toe wil Macintosh echter niet met Steenbergen praten over een verkoop.

 

Toen hij de zaak verkocht, waren de 48 Kwantum-hallen volgens de oprichter goed voor een omzet van 250 miljoen gulden per jaar, nu wordt er met 100 verkooppunten een jaaromzet van 180 miljoen euro gedraaid. Joop Steenbergen verkocht Kwantum weliswaar al in 1986 aan Macintosh Retail Group, dus nog in een geheel ander retailtijdperk.

 

Vooral partijenhandel is volgens Steenbergen noodzakelijk om van Kwantum weer een succesvolle keten te maken: "Het is zo zonde dat er geen bijhandel meer is. Juist daarmee maakten we van Kwantum een succes. Mensen kwamen niet alleen voor nieuwe gordijnen: ze gingen met vijf tot zes artikelen naar buiten. Die bijoogst hebben ze bij Macintosh helemaal laten vallen."

 

Daarbij kijkt hij jaloers naar de Action-formule, die volgens hem volop omzet afpakt van Blokker, Hema en ook Kwantum. "Vorig jaar heeft de keten alweer 9% minder omgezet. In het derde en vierde kwartaal kwam de omzet uit op 45 miljoen euro. Dat was weer minder dan het voorgaande jaar."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.