Made.com haalt 45 miljoen euro op

Made.com haalt 45 miljoen euro op

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

 

Expansie

Het nieuwe kapitaal werd gehaald bij een aantal nieuwe en oude investeerders, zoals Level Equity, Eight Road Ventures en Partech Ventures. Het doel is om de positie in de bestaande markten te versterken en uit te breiden naar nieuwe Europese markten. Zo komen er onder andere meer showrooms. "De nieuwe financieringsronde stelt ons in staat om sneller te groeien in bestaande en nieuwe markten in heel Europa”, zegt CEO Philippe Chainieux.

 

Made.com werd in 2010 opgericht en is tegenwoordig te vinden in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het haalde vorig jaar een omzet van 143 miljoen euro, een stijging van 40% ten opzichte van een jaar eerder en voldoende om geen verlies meer te maken.

 

Naast het extra kapitaal kondigt Made.com ook de komst van financieel directeur Adrian Evans aan. Hij komt over van Yoox Net-a-Porter, waar hij onder andere aan de slag was als commercieel directeur, financieel directeur en strategiedirecteur. Als financieel directeur was hij bij Net-a-Porter mee verantwoordelijk voor de fusie met Yoox.