Maisons du Monde opent eigen hotel

Maisons du Monde Hotel & Suites opende haar deuren in de Franse stad Nantes.
Foto: Maisons du Monde

Interieurketen Maisons du Monde heeft een eigen hotel geopend in de Franse stad Nantes. Elke kamer is ingericht in een stijl uit het aanbod van de winkelketen.

 

Weerspiegeling van het merk

In het hart van het historisch centrum van Nantes, meer bepaald in de Rue Santeuil, is voortaan Maisons du Monde Hotel & Suites te vinden. Het hotel van 47 kamers in vijf verschillende stijlen, van natuur tot rock, is ontstaan in een samenwerking tussen de Franse interieurketen Maisons du Monde en de hotelgroep Vicartem.

 

“Het hotel is een weerspiegeling van ons merk. Zo zijn de kamers ingericht in diverse uiteenlopende stijlen”, zegt Pieter Deduytsche, regionaal directeur van Maisons du Monde. De meubelketen heeft voor het project naar eigen zeggen maandenlang samengewerkt met de hoteluitbater, van het ontwerp van elke kamer en leefruimte tot de kleinste details van de inrichting.

 

“Onze teams Pro Service, Concept en Decoratie hebben samen met het team van Vicartem veel energie gestoken in het creëren van een uniek concept: dat van een hotel waar u zich voelt zoals thuis, maar beter”, meent algemeen directeur Julie Walbaum. Het thuisgevoel wordt onder meer gecreëerd door een lounge, die de hele dag door meervoudig kan worden gebruikt – ontbijt, co-working of een laatste drankje – met ook een bibliotheek, een keuken en grote tafels.