Meubelwinkel DFS komt naar Nederland

Meubelwinkel DFS komt naar Nederland

De Britse meubelketen DFS gaat zijn eerste buitenlandse winkel openen in Nederland. De volgende jaren wil DFS graag tussen tien en vijftien winkels openen in ons land, de eerste daarvan komt in Cruquius.

Praktisch

Volgens CEO Ian Filby van DFS was de keuze voor Nederland als eerste land voor de internationale uitbreiding van praktische aard. Vanwege de nabijheid is het eenvoudig om de winkels in Nederland van voorraad te voorzien, zelfs eenvoudiger dan sommige delen van Ierland en Schotland. Daarnaast is er volgens hem in Nederland niet één grote speler die de markt beheerst.

 

Naast Nederland denkt DFS er ook aan om in andere markten een aanwezigheid op te zetten via franchiseovereenkomsten, al wil het bedrijf voorlopig nog niet vrijgeven hoe groot het die internationale uitbreiding ziet.

 

DFS maakte ook bekend dat de bruto-omzet in de tweede helft van het boekjaar, dat eindigde op 2 augustus, met 6,6 procent was gestegen. Voor het volledige jaar steeg de bruto-omzet van 804,3 miljoen pond (1,02 miljard euro) naar 827 miljoen pond (1,05 miljard euro), na een moeilijke start in de eerste helft van het jaar.

Tags: