Meubelwinkel DFS komt naar Nederland | RetailDetail

Meubelwinkel DFS komt naar Nederland

Meubelwinkel DFS komt naar Nederland

De Britse meubelketen DFS gaat zijn eerste buitenlandse winkel openen in Nederland. De volgende jaren wil DFS graag tussen tien en vijftien winkels openen in ons land, de eerste daarvan komt in Cruquius.

Praktisch

Volgens CEO Ian Filby van DFS was de keuze voor Nederland als eerste land voor de internationale uitbreiding van praktische aard. Vanwege de nabijheid is het eenvoudig om de winkels in Nederland van voorraad te voorzien, zelfs eenvoudiger dan sommige delen van Ierland en Schotland. Daarnaast is er volgens hem in Nederland niet één grote speler die de markt beheerst.

 

Naast Nederland denkt DFS er ook aan om in andere markten een aanwezigheid op te zetten via franchiseovereenkomsten, al wil het bedrijf voorlopig nog niet vrijgeven hoe groot het die internationale uitbreiding ziet.

 

DFS maakte ook bekend dat de bruto-omzet in de tweede helft van het boekjaar, dat eindigde op 2 augustus, met 6,6 procent was gestegen. Voor het volledige jaar steeg de bruto-omzet van 804,3 miljoen pond (1,02 miljard euro) naar 827 miljoen pond (1,05 miljard euro), na een moeilijke start in de eerste helft van het jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.