Meubelwinkel DFS komt naar Nederland | RetailDetail

Meubelwinkel DFS komt naar Nederland

Meubelwinkel DFS komt naar Nederland

De Britse meubelketen DFS gaat zijn eerste buitenlandse winkel openen in Nederland. De volgende jaren wil DFS graag tussen tien en vijftien winkels openen in ons land, de eerste daarvan komt in Cruquius.

Praktisch

Volgens CEO Ian Filby van DFS was de keuze voor Nederland als eerste land voor de internationale uitbreiding van praktische aard. Vanwege de nabijheid is het eenvoudig om de winkels in Nederland van voorraad te voorzien, zelfs eenvoudiger dan sommige delen van Ierland en Schotland. Daarnaast is er volgens hem in Nederland niet één grote speler die de markt beheerst.

 

Naast Nederland denkt DFS er ook aan om in andere markten een aanwezigheid op te zetten via franchiseovereenkomsten, al wil het bedrijf voorlopig nog niet vrijgeven hoe groot het die internationale uitbreiding ziet.

 

DFS maakte ook bekend dat de bruto-omzet in de tweede helft van het boekjaar, dat eindigde op 2 augustus, met 6,6 procent was gestegen. Voor het volledige jaar steeg de bruto-omzet van 804,3 miljoen pond (1,02 miljard euro) naar 827 miljoen pond (1,05 miljard euro), na een moeilijke start in de eerste helft van het jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.