Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Winkelketen Carpetright zag in het voorbije boekjaar, dat op 30 april werd afgesloten, haar omzet met iets meer dan een procent zakken. Toch kon het bedrijf wel een hogere winst voorleggen.

Voorzichtig over gevolgen brexit

In het vorige boekjaar haalde Carpetright een omzet van 456,8 miljoen pond (550 miljoen euro), 1,3% lager dan een jaar eerder. Daartegenover stond wel dat de onderliggende winst voor belastingen er met 33,1% op vooruit ging naar 17,3 miljoen pond (20 miljoen euro).

 

De vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk steeg met 2,8%, wat vooral te danken was aan de sluiting van een aantal slecht renderende winkels. Netto sloot Carpetright het voorbije boekjaar 25 winkels in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het er nu nog een winkelbestand heeft van 435 winkels. Ook in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet van Carpetright trouwens met 4,8%.

 

In de eerste maanden van het nieuwe boekjaar waren de cijfers echter minder positief: in mei daalde de vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk met 7,6% en in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet sinds begin mei met slechts 1,3%.

 

Carpetright waarschuwt daarnaast ook voor de gevolgen van de brexit: “We zijn voorzichtig over de impact die de onzekerheid zal hebben op het consumentenvertrouwen”, zegt CEO Wilf Walsh.