Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet | RetailDetail

Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Winkelketen Carpetright zag in het voorbije boekjaar, dat op 30 april werd afgesloten, haar omzet met iets meer dan een procent zakken. Toch kon het bedrijf wel een hogere winst voorleggen.

Voorzichtig over gevolgen brexit

In het vorige boekjaar haalde Carpetright een omzet van 456,8 miljoen pond (550 miljoen euro), 1,3% lager dan een jaar eerder. Daartegenover stond wel dat de onderliggende winst voor belastingen er met 33,1% op vooruit ging naar 17,3 miljoen pond (20 miljoen euro).

 

De vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk steeg met 2,8%, wat vooral te danken was aan de sluiting van een aantal slecht renderende winkels. Netto sloot Carpetright het voorbije boekjaar 25 winkels in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het er nu nog een winkelbestand heeft van 435 winkels. Ook in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet van Carpetright trouwens met 4,8%.

 

In de eerste maanden van het nieuwe boekjaar waren de cijfers echter minder positief: in mei daalde de vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk met 7,6% en in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet sinds begin mei met slechts 1,3%.

 

Carpetright waarschuwt daarnaast ook voor de gevolgen van de brexit: “We zijn voorzichtig over de impact die de onzekerheid zal hebben op het consumentenvertrouwen”, zegt CEO Wilf Walsh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.