Nieuw cash-and-carryconcept voor decoratiemarkt

Nieuw cash-and-carryconcept voor decoratiemarkt

Op 1 oktober opent Van Remoortel een nieuw cash-and-carryconcept in Belsele. Winkeliers vinden hier een uitgebreid aanbod artikelen in de sectoren wonen, tuin en cadeaus, in combinatie met mode en accessoires.

Inkooprisico beperken

Op een totale vloeroppervlakte van 9.500 m² bieden zo’n vijftig (inter)nationale fabrikanten en invoerders hun goederen aan in een permanente shop-in-shop, terwijl een 25-tal modezaken hun assortiment tentoonstellen op 1000 m².

 

Met deze vernieuwde formule onder de naam Van Remoortel powered by Trends & Trade mikt de onderneming op onder andere bloemisten, meubelzaken, cadeauwinkels, decorateurs en horecazaken in België en Noord-Frankrijk. Zij kunnen kleine hoeveelheden aankopen om hun inkooprisico te beperken, en de goederen meteen meenemen. Zo wordt de cash-and-carry als het ware het magazijn van de winkelier: de interieurinrichter of winkelier koopt rechtstreeks aan bij de fabrikant/importeur. Van Remoortel faciliteert de verkoop en zorgt voor de administratieve afhandeling.

 

Strategische samenwerking

Het gaat om een strategische samenwerking tussen Van Remoortel en PW Markets, eigenaar van de cash-and-carryconcepten Trends & Trade, FashionExtras en TICA in Nederland. Beide ondernemingen bedienen sinds jaar en dag dezelfde klantengroepen, maar zijn actief binnen andere landen en regio’s. 

 

De partners verwachten dan ook dat de samenwerking voordelen zal bieden voor vraag- en aanbodzijde: zowel de inkopende detaillist als de verkopende exposant moeten er beter van worden. “We bouwen een netwerk van cash-and-carryverkooppunten en wisselen kennis uit”, zegt bestuurder Winny De Cock van Van Remoortel.

 

Professionele bezoekers kunnen elke dag gedurende de hele dag terecht bij Van Remoortel powered by Trends & Trade, maar moeten zich wel vooraf aanmelden op de website.