Nieuwe country retail manager voor Ikea Nederland | RetailDetail

Nieuwe country retail manager voor Ikea Nederland

Nieuwe country retail manager voor Ikea Nederland

Lena Herder is door Ikea aangesteld als de nieuwe country retail manager voor Nederland. Ze volgt in die positie Kristina Johansson op, die sinds 2012 de leiding had over de Nederlandse winkels. Herder komt over van bij Ikea Finland.

Meer dan twintig jaar ervaring

Herder ging in 1991 aan de slag bij het filiaal van Ikea in het Zweedse Malmö, waarna ze diverse managementposities binnen Ikea vervulde. Zo was ze onder andere vier jaar winkelmanager van Ikea Linköping in Zweden, vice-retailmanager in het Verenigd Koninkrijk en adjunct-directeur bij Ikea Food Services. Sinds oktober van 2013 had ze de leiding over Ikea Finland.

 

"Ik ben zeer benieuwd hoe Nederlanders thuis leven en wil mij daar graag verder in verdiepen. Door te leren welke wensen, dromen en behoeften mensen hebben in het dagelijks leven thuis, kunnen wij hen elke dag relevante en inspirerende woonoplossingen bieden. Door de jaren heen heb ik bij Ikea geleerd dat wat we thuis doen eigenlijk overal ter wereld hetzelfde is. Het enige verschil is hoe we ons leven in huis leiden. Ik kijk er naar uit om te beginnen aan deze fantastische nieuwe uitdaging", zegt Herder over haar nieuwe functie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.