Nieuwe country retail manager voor Ikea Nederland

Nieuwe country retail manager voor Ikea Nederland

Lena Herder is door Ikea aangesteld als de nieuwe country retail manager voor Nederland. Ze volgt in die positie Kristina Johansson op, die sinds 2012 de leiding had over de Nederlandse winkels. Herder komt over van bij Ikea Finland.

Meer dan twintig jaar ervaring

Herder ging in 1991 aan de slag bij het filiaal van Ikea in het Zweedse Malmö, waarna ze diverse managementposities binnen Ikea vervulde. Zo was ze onder andere vier jaar winkelmanager van Ikea Linköping in Zweden, vice-retailmanager in het Verenigd Koninkrijk en adjunct-directeur bij Ikea Food Services. Sinds oktober van 2013 had ze de leiding over Ikea Finland.

 

"Ik ben zeer benieuwd hoe Nederlanders thuis leven en wil mij daar graag verder in verdiepen. Door te leren welke wensen, dromen en behoeften mensen hebben in het dagelijks leven thuis, kunnen wij hen elke dag relevante en inspirerende woonoplossingen bieden. Door de jaren heen heb ik bij Ikea geleerd dat wat we thuis doen eigenlijk overal ter wereld hetzelfde is. Het enige verschil is hoe we ons leven in huis leiden. Ik kijk er naar uit om te beginnen aan deze fantastische nieuwe uitdaging", zegt Herder over haar nieuwe functie.

Tags: