Nieuwe country retail manager voor Ikea Nederland | RetailDetail

Nieuwe country retail manager voor Ikea Nederland

Nieuwe country retail manager voor Ikea Nederland

Lena Herder is door Ikea aangesteld als de nieuwe country retail manager voor Nederland. Ze volgt in die positie Kristina Johansson op, die sinds 2012 de leiding had over de Nederlandse winkels. Herder komt over van bij Ikea Finland.

Meer dan twintig jaar ervaring

Herder ging in 1991 aan de slag bij het filiaal van Ikea in het Zweedse Malmö, waarna ze diverse managementposities binnen Ikea vervulde. Zo was ze onder andere vier jaar winkelmanager van Ikea Linköping in Zweden, vice-retailmanager in het Verenigd Koninkrijk en adjunct-directeur bij Ikea Food Services. Sinds oktober van 2013 had ze de leiding over Ikea Finland.

 

"Ik ben zeer benieuwd hoe Nederlanders thuis leven en wil mij daar graag verder in verdiepen. Door te leren welke wensen, dromen en behoeften mensen hebben in het dagelijks leven thuis, kunnen wij hen elke dag relevante en inspirerende woonoplossingen bieden. Door de jaren heen heb ik bij Ikea geleerd dat wat we thuis doen eigenlijk overal ter wereld hetzelfde is. Het enige verschil is hoe we ons leven in huis leiden. Ik kijk er naar uit om te beginnen aan deze fantastische nieuwe uitdaging", zegt Herder over haar nieuwe functie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.