Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

 

Lentekriebels

Tuinliefhebbers kunnen vanaf morgen terecht in de eerste Oh'Green-winkel, het nieuwe concept waarmee het in 2017 opgerichte Garden Center Holding zijn visie voor de toekomst in de praktijk brengt. Het paradepaardje van de groep, die koos voor Oh'Green (met weglatingsteken) als commerciële naam van zijn winkels, komt er op de locatie van de voormalige Intratuin-winkel in Aarschot.

 

"De winkel werd vanaf de grond opnieuw opgebouwd en is net op tijd klaar om tuinliefhebbers met lentekriebels met raad, daad en goede producten bij te staan," zo is te horen bij Oh'Green-winkelmanager Jelle Van Opstal. Het nieuwe tuincentrum wil de klant een totaalbeleving bezorgen en heeft ook voor dierenvrienden, hobbykoks en fans van design een ruim assortiment.

 

Onder één vlag

Op termijn is het de bedoeling om ook de overige elf winkels om te bouwen volgens het Oh'Green-concept. Dit jaar nog krijgen de Waalse Oh!Green-winkels (met uitroepteken) en de vier Walter Van Gastel-winkels (in Ekeren, Balen, Ninove en Sint-Katelijne-Waver) een make-over. In 2019 is het de beurt aan de twee andere Intratuin-franchises (in Olen en Zwijndrecht) die voorheen eigendom waren van de Hubo-groep.

 

Verdere uitbreidingsplannen heeft Garden Center Holding voorlopig niet, al wil het wel blijven groeien op de Belgische tuinwinkelmarkt waar de groep momenteel de op één na grootste is. Behalve naar de uitrol van de verschillende Oh'Green-winkels gaat de aandacht de komende jaren ook naar de ontwikkeling van een kennisplatform, waarmee de groep klanten en medewerkers ten dienste wil staan.

 

Garden Center Holding heeft een omzet van 78 miljoen euro en stelt ongeveer 280 werknemers tewerk in zijn twaalf tuincentra. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nederlanders kopen flink meer keukens

22/05/2018

Nederlandse woonwinkels zagen hun omzet in het eerste kwartaal gemiddeld met 3,4 procent groeien. Dat hadden ze vooral te danken aan de keukenverkopers, die een omzetgroei van liefst 11,6 procent optekenden. 

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.