Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot | RetailDetail

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot

Oh'Green steekt taalgrens over en opent in Aarschot
© Oh'Green

Een jaar na de fusie met de tuincentra van Hubo opent de Waalse tuinketen Oh'Green voor het eerst een vestiging ten Noorden van de taalgrens. De winkel in Aarschot vervangt de huidige Intratuin.

 

Fusiegroep wordt Oh'Green

In maart vorig jaar kondigde doe-het-zelfketen Hubo aan zijn tuincentra te willen onderbrengen in een nieuwe fusiegroep met het Waalse Oh'Green. Zo zou met Garden Center Holding een tuingroep ontstaan met centra over het hele land, die in omzet enkel Aveve moet laten voorgaan: Hubo beschikte al over vijf vestigingen van Walter Van Gastel en drie van Intratuin, Oh'Green heeft vijf vestigingen (één in elke Waalse provincie). 

 

In maart van dit jaar zal dan een eerste nieuwe Oh'Green open gaan: de primeur is voor Aarschot, waar een nieuw tuincentrum in de plaats komt van de bestaande Intratuin. Ook de Intratuins in Olen en Zwijndrecht worden binnenkort voorzien van de nieuwe naam, vermoedelijk tegen het jaareinde. Vijf winkels van Walter Van Gastel (in Balen, Ekeren, Ninove, Olen en Sint-Katelijne-Waver) behouden hun naam, maar krijgen de toevoeging "part of Oh'Green". De drie andere winkels van die keten blijven overigens buiten de fusiegroep, net als de andere vestigingen van Intratuin. 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.