Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed | RetailDetail

Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed

Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed
Beterbed.nl

De omzet van Beter Bed Holding is in het eerste kwartaal van 2017 met 7,6% gegroeid. Dat was gedeeltelijk te danken aan de overname van Sängjätten, maar ook zonder die aankoop was er sprake van een mooie groei (+5%).

Op goede weg in Duitsland

In het eerste kwartaal haalde Beter Bed Holding een omzet van 115 miljoen euro, maar concrete winstcijfers geeft het beddenbedrijf momenteel niet. Sterkhouder is de Benelux, dankzij een enorme sprong voorwaarts in België (+31,1%). In Nederland steeg de omzet met 12%, terwijl de orderintake in vergelijkbare winkels met 4,2% de hoogte in ging.

 

In Duitsland is er nog steeds sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 1,7%, maar dat is al een stuk beter dan in de voorgaande kwartalen. In het derde kwartaal van 2016 was de vergelijkbare omzetdaling 8,8% en in het vierde kwartaal 4,5%. De totale omzet in Duitsland stijgt nipt met 0,7%.

 

Ook Spanje groeide met 22,4%, terwijl Zwitserland er met 5,2% op vooruit ging. In Oostenrijk daalde de omzet met 10,3%, voornamelijk vanwege een sterke vergelijkingsbasis ten opzichte van een jaar eerder, toen er een uitverkoop was van de voorraden van de voormalige BettenMax-formule.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.